top of page

Recruitment marketing

Recruitment marketing is tegenwoordig misschien wel 1 van de belangrijkste aspecten in marketing voort bedrijven. Het wordt steeds moeilijke om de juiste mensen te vinden namelijk. Maar wat is het?

Wat is

Wanneer je als bedrijf of organisatie mensen zoekt was het vroeger een stuk makkelijker om mensen te vinden. Eigenlijk hoefde je maar ergens een advertentie te plaatsen en mensen begonnen met solliciteren. Nou die tijd is veranderd. Recruitment marketing wordt steeds belangrijker, vandaar dat je het opzoekt waarschijnlijk.


Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is het proces van het aantrekken en werven van de juiste kandidaten voor openstaande functies binnen een organisatie. Of het nou gaat om offline marketing of online marketing, het is allebei van enorm belang. En wat misschien nog meer van belang is. Het hele proces in een organisatie. Je kan wel nieuwe personeel willen aantrekken, maar als je huidige personeel niet blij is, is het eigenlijk dweilen met de kraan open.


Hoe werkt recruitment marketing?

Recruitment marketing werkt door het creëren van een sterke employer brand en het verbeteren van het personeelsbeleid. Recruitment kan van alle kanten. Wij kunnen alleen voor onszelf praten en onze recruitment marketing richt zich vooral op social media adverteren door middel van hele gave video’s en foto’s. Het is dan ook niet voor niks dat we meer dan 100 sollicitanten hebben opgelverd voor de meest uitlopende functies.


Er zijn veel dingen mogelijk in recruitment marketing, maar het belangrijkste is dat er wordt gekeken naar het gehele proces. Niet alleen maar mensen aantrekken, maar klopt het binnenin de organisatie ook?

bottom of page