top of page

Push strategie

Een marketingproces waarbij de producten worden aangeboden aan de klant.

Wat is

Wat is een push strategie?

De push strategie is in veel opzichten het tegenovergestelde van de pull strategie. Bij een push strategie toont een potentiële klant op voorhand al interesse door bijvoorbeeld een webshop te bezoeken, commercials te bekijken of zich aan te melden voor een nieuwsbrief.


Bij een push strategie worden producten en diensten direct aangeboden bij potentiële klanten. De klanten zijn bereid om het product of dienst te kopen en worden hier vaak voor benaderd. Het verschil van aanbod en verkoop is hierbij korter dan bij de pull strategie.


Een voorbeeld hiervan is de display in een supermarkt. De klant staat al in de winkel en ziet deze display met een bepaald product of dienst staan. En er staat dan ook nog een plekje waar je het product of dienst kan testen waardoor ze nog beter het product kunnen gebruiken. Hierdoor word het product of dienst als het ware ‘gepusht’ naar de klant toe.


Hoe werkt de push strategie?

Push strategie begint vaak bij offline marketing. Dit gebeurd vaak bij bijvoorbeeld een mail waarbij je het product of dienst laat zien. In dit soort berichten staat er vaak een website van het product of dienst vermeld met een bepaalde actie. Op deze manier probeert u de klanten naar uw website te sturen om zo het product of dienst te zien en ze een poging te geven het product of dienst aan te schaffen. Deze vorm van offline marketing kan natuurlijk ook online door verschillende social media kanalen bijvoorbeeld, maar word er toch vaak voor deze offline marketing gekozen.

bottom of page