top of page

Pull strategie

Een marketingproces waarbij de klant naar u als bedrijf getrokken moet worden.

Wat is

Uw bedrijf die opzoek is naar potentiële klanten ervoor laten zorgen dat deze potentiële klanten zelf naar uw bedrijf en product of dienst komen door middel van verschillende advertenties.


Wat is de pull strategie?

De pull strategie is een marketing proces waarbij je de potentiële klant zelf de stap te laten maken om je product of dient te nemen. Pull is het Engelse woord voor trekken. De potentiële klant moet worden binnen getrokken om zo uw product of dienst te verkopen.


Hierbij speelt bekendheid een belangrijke rol bij het behalen van deze pull strategie. U heeft namelijk veel bekendheid nodig om veel uit de advertenties te krijgen om uw bedrijf en uw product of dienst te promoten. Om deze bekendheid te krijgen heb je een bepaalde naamsbekendheid creëren om zo sneller uw product of dienst bij de klanten te krijgen. Dit kan voornamelijk door middel van bepaalde zoekresultaten en online advertenties op verschillende Social media platformen.


Hoe werkt de pullstrategie?

Mensen zien uw product of dienst door middel van deze zoekresultaten of de online advertentie op verschillende Social media platformen en krijgen hier een bepaalde interesse bij. En uiteindelijk moeten deze zoekresultaten en advertenties ervoor zorgen dat de mensen en potentiële klanten in actie komen voor uw product of dienst en er een bepaalde interesse word gewekt. Door deze bepaalde interesse gaan deze mensen naar uw website of winkel in de buurt om naar het product te gaan kijken. Als laatste wilt u natuurlijk dat ze het product of dienst goed vinden en over gaan tot aankoop en dit gebeurd vaak bij genoeg interesse naar het product of dienst.

bottom of page