top of page

Paid Media

Paid media ook wel betaalde media. Advertenties via social media of via kranten en tijdschriften. Zijn allemaal voorbeelden van Paid Media.

Wat is

Paid Media zijn de platformen waarop u aanwezig bent doordat u er voor betaald heeft. Kortom uw boodschap in iemand anders ’media. Bijvoorbeeld via Google AdWords, advertenties, televisie- en reclamespots, huis-aan-huisfolders en social ads. Het opbouwen van een publiek kan u stimuleren doormiddel van Paid Media. U koopt simpelweg bereik om ervoor te zorgen dat er meer mensen met het door uw vertelde verhaal in aanraking komen.


Voor- en nadelen van Paid Media

Voordelen: Als merk heeft u de regie in eigen handen. U bepaalt de boodschap naar de doelgroep en bent dus gegarandeerd van zichtbaarheid. Dat kan ook heel snel: Uw display advertentie kan u vandaag nog online zetten, zodra uw publiek uw content gaat delen met anderen via haar eigen kanalen, krijgt u bereik en uw publieksopbouw dus een extra boost.


Nadeel: Het vraagt natuurlijk om een investering en soms is dat geen kleine investering. Het is daarom ok belangrijk om je Paid Media te koppelen aan de juiste landingspagina’s en calls-to-action. Alleen dan vindt diegene precies waar zij of hij naar op zoek is. Daarnaast is het verstandig deze acties te monitoren, zodat u kunt zien of uw investering wel genoeg binnenhaalt of dat u de content beter op een andere manier kunt aanbieden. Ook kan het zo zijn dat u ook mensen bereikt die helemaal niet op uw content zitten te wachten. Dit is natuurlijk zonde van de investering. Zorg er dus voor dat u uw doelgroep goed target om zo irritaties te voorkomen bij andere mensen.

bottom of page