top of page

Owned Media

Uw website, uw blog of uw social media kanalen. Dit zijn allemaal voorbeelden van Owned Media.

Wat is

Owned Media staat voor alle kanalen die een bedrijf of merk beheert of bezit. Denk hierbij aan een blog, social media kanalen of een website. Naast Paid en Earned behoort het tot de drie hoofdcategorieën kanalen waar bedrijven gebruik van maken om contact te onderhouden en te leggen met leads en klanten.


Enkele voorbeelden van Owned Media zijn:

  • Een blog pagina die geen direct onderdeel uitmaakt van de centrale website. De inhoud mag breder zijn, en richt zich niet exclusief op de producten en het dienstenaanbod.

  • Een zakelijke website, die doorgaans op een eigen .com domein gehuisvest is. Andere extensies zijn ook mogelijk.

  • Een bedrijfspagina op social media diensten waaronder Facebook, Instagram en Twitter. Deze pagina’s worden dan wel beheerd door het bedrijf, maar de eigenaar van het platform bepaalt welke content is toegestaan.

Voordeel van Owned Media is vooral dat u het grotendeels zelf in de hand heeft. U kan zelf bepalen of u vandaag een blogpost schrijft, en wat er precies in komt. U kan er zelf voor kiezen om een bericht te delen op Instagram, of juist een video op Facebook. De nadelen hiervan- wat PR betreft – is dat je vaak grotendeels dezelfde mensen bereikt die u al volgen, en dat het al snel kan overkomen als zelfpromotie.


Wanneer gebruik ik Owned Media

  • Tijd: Heeft u tijdtekort? Dan is een bericht op uw eigen kanalen plaatsen vaak sneller gepiept dan dat u de media gaat benaderen.

  • Geld: Denk hierbij aan kosten van social advertising of het inhuren van een PR-bureau. Het lijkt allemaal gratis, maar als u echt een groot publiek wil aantrekken dan ben je toch vaak geld kwijt.

  • Nieuwswaarde: Plannen jullie bijvoorbeeld een nieuwe workshop? Dan is dit zeker iets om op de eigen kanalen te melden.

bottom of page