top of page

Niche

Lage segmentatie maar wel heel specifiek.

Wat is

Wat is een niche?

In de onlinemarketingwereld is een niche een specifiek deel van de markt die op een gerichte manier aangesproken wordt. Dit soort niches zijn vaak zeer specifiek, waarbij het aantal geïnteresseerde bij verdere segmentatie steeds lager wordt. Een niche is dus een groep consumenten die dezelfde interesses of hobby’s hebben. Dit kunnen producten zijn maar ook hobby’s of andere groep gelijkgezinden.

De potentie tot mogelijke conversie wordt hierdoor wel hoger. Door steeds meer een onderverdeling te maken zullen er potentiële klanten afhaken. De potentiële klanten die overblijven zal sneller bereid zijn om over te gaan tot actie of aankoop en willen vaak ook meer spenderen omdat het onderwerp aansprekend is voor deze potentiële klanten.


Verschillende soorten niches

Kleding is geen niche want iedereen draagt kleren. Herenkleding is al specifieker, fitness/sportkleding spreekt een specifieke doelgroep aan. Bij marketing voor niches wordt gezocht naar kleinere segmenten van de markt met voldoende potentiële consumenten, maar een gebrek aan aanbieders. De balans tussen vraag en aanbod speelt hierbij een grote rol.


Doelgroepen bereiken

Een niche publiek voelt zich vaak meer betrokken met andere mensen binnen dezelfde groep. Social media spelen daarom tegenwoordig een grote rol om die doelgroep te benaderen en een band met deze mensen op te bouwen. Een goede band met de niche vanuit de aanbieder kan veel voordeel bieden. Niche marketing is vooral interessant voor kleinere ondernemingen en organisaties die de strijd met de grote concurrenten niet aankunnen. Een niche helpt uw doelgroep te definiëren, uw merkboodschap te verminderen en te verkopen aan mensen die geven om wat u verkoopt.

bottom of page