top of page

Mystery shopping

Bij mystery shopping doet iemand zich voor al klant en word diegene ingezet om het bedrijf te verbeteren.

Wat is

Bij mystery shopping maakt de klant zich niet bekend als mystery shopper, maar rapporteert diegene na afloop van het bezoek via een digitale vragenlijst. In deze vragenlijst worden de constateringen vastgelegd en wordt er een zo duidelijk en volledig mogelijk uitleg toegevoegd over wat de klant heeft waargenomen tijdens het bezoek.


Hoe werkt mystery shopping?

Mystery shopping kent dan ook vele varianten, denk bijvoorbeeld aan een mystery visit met een verkoopggesprek bij een willekeurige afdeling van een doe-het-zelf-winkel of een spontaan bezoek bij een sportschool.


Als mystery shopper worden de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe heeft u het bezoek beleefd en zou u dan ook terugkomen? En zou u het bedrijf dan ook aanraden bij anderen?

  • Hoe was de service? Wat was er goed en wat kon er beter?

  • Hoe was het personeel? Waren ze vriendelijk en waren de verkooptechnieken goed?

Door mystery shopping wordt er een inzicht gegeven voor bedrijven en organisaties in hun serviceniveau en verkoop- en klantgerichtheid. Via deze informatie kunnen organisaties en bedrijf de juiste acties uitzetten om zichzelf te verbeteren of om juist hetzelfde te blijven doen.


Werken als mystery shopper?

Veel bedrijven zijn opzoek naar een mystery shopper want ze willen weten wat anderen van hun bedrijf denken. Als mystery shopper word u per opdracht betaald en dus niet per uur. De vergoedingen voor het uitvoeren van een mystery shop zijn afhankelijk van het type opdracht. Het kan wel zo zijn dat u maar één keer in een half jaar een opdracht krijgt, dit is afhankelijk van het aanbod in uw regio.

bottom of page