top of page

MSN

Kent u MSN nog? Die goede oude tijd.

Wat is

Wat is MSN?

MSN is een online portaal van Microsoft met een aantal applicaties en diensten die beschikbaar zijn in de browser, en met namen gericht zijn op de mobiele apparaten. MSN werd gelanceerd in 1995 en heeft sindsdien een aantal wijzingen ondergaan, inclusief nieuwe namen voor producten die onderdeel waren voor het internet van nu.


Sinds MSN van start ging in 1195 was het vooral een promotionele website voor de internet diensten die Microsoft aanbood. Op dat moemnt was de voornaamste naam nog Microsoft Internet Start. In 1998 zouden de beiden portalen samengevoegd worden als concurrent van Yahoo! en Excite. Deze robuuste suite aan tools werd de standaard landingspagina voor Windows systemen. In 2005 was na Yahoo! MSN het meest bezochte internet portaal met een marktaandeel van meer dan 23%. In 2012 zou het portaal een nieuwe uitstraling krijgen die meer in lijn lag met Windows 8 en de focus op mobiele apps.


Het moment zodra u een e-mail adres had geregistreerd bij Microsoft wordt er bepaalt onder welke naam het valt. Zo was er bijvoorbeeld eerst Hotmail MSN en nu is er MSN Outlook. Beide benaming zijn dan ook nog steeds te gebruiken bij verschillende Microsoft diensten. Deze verwarring wordt dan nog groter als u bedenkt dat Microsoft in 2005 met Windows Live op de proppen kwam. Sommige diensten werden voorzien van het woord ‘live’ inde titel, maar niet allemaal. In 2014 werd er dan ook al weer snel een andere stijl doorgevoerd met vele subcategorieën waaronder geldzaken, nieuws, weer en reisinformatie.

bottom of page