top of page

LinkedIn

U heeft er vast al over gehoord LinkedIn. LinkedIn is een social media platform gericht op professionals. U kan hier je portfolio delen, netwerken met andere en uzelf online zichtbaar maken.

Wat is

LinkedIn wilt graag professionals van over de gehele wereld bij elkaar brengen zodat ze elkaar succesvoller en productiever kunnen maken. Als 's werelds grootste professionele netwerksite verbindt LinkedIn professionals uit verschillende branches met elkaar en helpt het mensen bij het vinden van een nieuwe baan, freelance werk, potentiële partners of klanten.

Waarom LinkedIn gebruiken?

Via LinkedIn kunt u niet alleen in contact komen met de mensen uit uw omgeving, maar ook in contact komen met de mensen die uw LinkedIn connecties kennen. Start met een goed portfolio om het platform wel effectief te kunnen gebruiken. LinkedIn is eigenlijk een online cv en visitekaartje waar u verschillende partijen op  kan vinden die misschien wel relevant zijn voor uw netwerk.


Wat zijn voordelen van LinkedIn?

LinkedIn zorgt ervoor dat uw netwerk gemakkelijk in één keer op de hoogte gehouden wordt van uw activiteiten. Hierdoor kan u ook bijvoorbeeld oude collega's en studiegenoten van vroeger snel terug vinden en kunnen ze u een aanbeveling geven. Daarnaast is LinkedIn een goed platform om vacatures te zoeken en tegelijkertijd gebruiken recruiters en headhunters om kandidaten te vinden voor hun vacatures.

Wat zijn nadelen van LinkedIn?

Iedereen kan tegenwoordig gemakkelijk een LinkedIn account aanmaken. Mensen zullen altijd gebruik willen maken van uw al eerder gemaakte netwerk om zo deze te misbruiken. Voeg daarom niet zomaar iedereen toe. Ook kunnen mensen negatieve informatie delen en kan ook een negatief beeld geven op het bedrijf waarvoor jij werkt die dit niet zullen waarderen. Het kost natuurlijk ook veel tijd om uw eigen account te onderhouden en bijwerken om de juiste informatie te ontvangen en contact maken met nieuwe personen.

bottom of page