top of page

Keyword

Heeft u weleens op het internet gezocht naar een nieuwe fiets, dan zoekt u niet op 'nieuwe fiets kopen met een zwarte zadel in Utrecht', u zoekt veel eerder alleen het zoekwoord 'fiets'. De meeste mensen zoeken niet via Google met volledige zinnen, vaak wordt er alleen op een specifiek zoekwoord gezocht.

Wat is

Keywords zijn dus zoekwoorden die je invult in de zoekmachine van bijvoorbeeld Google. Keywords zijn dan ook heel belangrijk voor uw website, omdat u door middel van deze woorden gevonden kan worden onder uw doelgroep.


Welke soorten keywords zijn er?

Er bestaan eigenlijk twee verschillende soorten keywords: short tail keywords en long tail keywords. Een short tail keyword is wat de naam al zegt short en bevat vaak dan ook maar één zoekwoord, zoals bijvoorbeeld 'fiets'. Een long tail keywoord daarentegen bestaat uit drie of meer zoekwoorden. Een goed voorbeeld hiervan is 'fiets met zwarte zadel kopen Utrecht'.


Hoe kom ik achter de juiste keywords?

Ten eerste moet u goed weten wie uw doelgroep is, wat houdt hen bezig? Wat vinden ze leuk? Wat vinden ze belangrijk? Zodra dit helder is voor u, kunt u de klant beter begrijpen en kan u naar de doelgroep zoeken. Belangrijk is dat u specifiek bent, combineer verschillende keywords met elkaar. Laat de klant duidelijk zien wie u bent en wat u voor hen kan betekenen.


Hoe gebruik ik keywords?

Een pagina vol met pagina's leest niemand graag. Tegenwoordig is Google slim genoeg en heeft dus ook niet veel zoekwoorden nodig om te begrijpen dat de pagina over het desbetreffende onderwerp gaat. Gebruik dus dan ook niet teveel van dezelfde zoekwoorden en schrijf de teksten natuurlijk.


Om te weten welke zoekwoorden veelal gebruikt worden in jouw branche, kan u zelf een keyword onderzoek doen of laten doen. Dit kan gemakkelijk door zelf in Google te zoeken naar uw producten of diensten. Het beste is dit om te doen in incognito modus, zo zie je namelijk de google ranking zoals de andere dit ook zien zodra ze uw producten opzoeken.

bottom of page