top of page

Kassakoopjes

U ziet ze altijd liggen, die lekkere kleine chocolade repen of dat lekkere zakje snoep bij de kassa. Dit zijn de kassakoopjes.

Wat is

Staat u tegenwoordig nog wel eens in de rij bij de kassa van een supermarkt? Dit lijkt toch niet zo spannend. U kijkt een beetje om zich heen en ziet de producten die bij de kassa worden aangeboden, een kleine chocoladereep voor onderweg bijvoorbeeld, kan geen kwaad toch. Dat is nou precies wat ze willen, ze verkopen kleine producten voor een relatief lage prijs om zo impulsaankopen te stimuleren.


Kassakoopjes hebben steeds minder invloed

Met de zelfscanfunctie zullen kassakoopjes minder relevant zijn, de klant is zelf druk bezig met zijn producten te scannen. Ook worden de klamnten afgeleid door hun telefoon en lette niet meer op hun omgeving.


Hoe werken kassakoopjes online?

De termen 'winkelmandje' en 'kassa' worden ook gebruikt in een webshop. Hoe webshops werken met kassakoopjes is als volgt: U koopt bijvoorbeeld een bonenmaler, dan zal er gelijk in beeld verschijnen "wilt u er misschien deze zak koffiebonen bij"? Ze passen product gerelateerde producten uit het totale assortiment weer te geven wordt de klant aangespoord om net wat meer te kopen.


Hoe kan ik kassakoopjes toepassen?

Gebruik opvallende displays. Hier liggen namelijk kansen om meer op te vallen omdat de meeste winkels kiezen voor de standaard schappen. Displays zorgen ervoor dat u de klanten net het laatste duwtje in de rug kan geven voor het kopen van een kassakoopje. Luister ook goed naar uw klanten! De beste manier om erachter te komen wat je klanten willen, is door naar ze te luisteren wanneer ze bij je in de winkel staan. Bied je klanten producten aan die de oplossingen vormen voor hun probleem.

bottom of page