top of page

Internet

U heeft onze website gevonden op het internet. Dit is namelijk een netwerk dat verschillende computers wereldwijd met elkaar verbindt, en scholen, overheden, bedrijven of personen met elkaar laat communiceren of informatie laat delen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van servers, kabels, satellieten, software en natuurlijk computers.

Wat is

Internet heeft onze levens helemaal veranderd en mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Maar er zitten zowel voordelen als nadelen aan vast.


Voordelen van internet

Via het internet blijft u ook op de hoogte van het laatste nieuws, het laatste berichtje dat iemand naar u toe heeft gestuurd of u wilt gewoon graag kijken wat anderen aan het doen zijn, bijvoorbeeld ook van beroemdheden en BN'ers. Hoevaak leest u een artikel op het internet? Internet is namelijk een bron van informatie en advies. Er is veel informatie te vinden en is dan ook vaak gratis en eenvoudig te vinden. Daarnaast is internet erg makkelijk om contact te onderhouden met vrienden en nieuwe vrienden te maken


Nadelen van internet

Er zitten natuurlijk ook veel nadelen vast aan het internet, de grootste is dat iedereen altijd zichtbaar is, iedereen kan zien waar je bent, wat je aan het doen bent en wat je leuk vindt. Het gebrek aan privacy is voor veel mensen een groot nadeel. Mensen doen zich vaak anders voor op social media dan in het echt en sommige mensen voelen zich dan ook buitengesloten. 


Internet is nogal verslavend en soms nog wel wat vermoeiend, vaak nog even net dat ene appje versturen of dat ene bericht posten, mensen zijn veel minder bezig met hun omgeving en zijn gericht op hun telefoon, dit leidt tot conflicten en ook tot ongelukken in het verkeer.


Wist u dat er 62% van de Nederlands zelf ook achter het stuur gebruik maken van hun telefoon.

bottom of page