top of page

Interactie

Interactie tussen mensen, dieren of objecten is goed.

Wat is

Wat is interactie?

Interactie is dat er een wederzijdse actie plaatsvindt tussen objecten, personen of dieren. Deze acties kunnen dan zowel fysiek als verbaal zijn. Er is hier sprake van beïnvloeding met als doel een resultaat tot stand te brengen.


Zodra iemand een hand geeft, of knikt naar een persoon dan is er al sprake van interactie. Twee personen komen namelijk dan in contact met elkaar. In het dagelijks leven zijn er veel van dit soort interacties die van belang zijn om cohesie in de samenleving in stand te houden. Hierbij is er sprake van culturele en sociale normen en gedragsregels binnen gemeenschappen.


Bij interactie zal er een reactie plaatsvinden. Als iemand bijvoorbeeld een knop omzet dan gaat er bijvoorbeeld een lamp aan. Als een hondeneigenaar ‘poot’ zegt dan geeft de hond een pootje. Het resultaat van interactie is daarmee sterk bepaald door de regels die van tevoren gesteld worden. Zodra de kabels niet juist zijn aangesloten dan blijft het natuurlijk donker, als de hond niet weet wat de verwachting is dan zal deze niet ineens een pootje geven.


User interface bij een interactie

De letter ‘UI’ staan voor User Interface, heet ook wel gebruikersinterface. Naast UI wordt ook de term UX gebruikt wat staat voor User Experience ook wel gebruikerservaring. Websites zijn ook net als computerspellen per definitie interactief, door te klikken wordt er een actie ondernomen. De wijze waarop deze interactie plaatsvind moet dan ook intuïtief zijn zodat het doel bereikt kan worden voor de gebruiker. Denk aan het opzoeken van informatie of het plaatsen van een bestelling.

bottom of page