top of page

Influencer

Anna Nooshin, Enzo Knol en Nikkie de Jager zeggen deze namen u iets? Dit zijn namelijk de grootste influencers op dit moment in Nederland

Wat is

Een influencer is een persoon die andere mensen probeert te beïnvloeden en te overtuigen om een product te kopen, merkbekendheid te stimuleren of een dienst af te nemen. Deze personen zijn zeer actief op social media en hebben dan ook veel fans of volgers waar ze invloed op kunnen uitoefenen.


Hoe werkt het?

Online tellen de shares, likes, views en volgers, een succesvolle influencer kan een bekendheid zijn maar dat hoeft niet. Veel influencers zijn buiten de online wereld totaal niet bekend. Omdat deze personen zich zo vaak richten op een bepaalde doelgroep, kunnen ze onder die doelgroep populair zijn, maar kan een andere doelgroep geen idee hebben over wie ze het hebben. Ze worden betaald door verschillende bedrijven om ze te promoten op hun accounts. Vaak gaat dit om kortingscodes die ze promoten op hun verschillende social media accounts.


Kan ik een influencer worden?

Het ziet er allemaal maar makkelijk uit voor de mensen die alleen het topje van de ijsberg zien. Het is een kwestie van foto’s en video’s posten toch? Nee, het kost namelijk veel tijd en moeite. Het begint namelijk allemaal bij het vinden van jouw niche, specifieer deze en beperk het tot een bepaalde stijl. Met jouw niche in je gedachten bedenk jij welke doelgroep je wilt bereiken. Zodra dit is bepaald, kan u een platform uitkiezen. Denk hierbij aan TikTok, YouTube, Instagram of zelfs uw eigen podcast. Maak hierop een profiel aan en maak mooie, samenhangende feed zodat mensen zich aangesproken voelen bij u. Wees sociaal en consistent, eerlijk en open zijn met accounts zijn belangrijke onderdelen van het groeien van een account. Plan de volgende posts is zodat mensen weten dat u uw volgers niet vergeet.


bottom of page