top of page

Guerrilla Marketing

Kent u het filmpje "Push the button to add drama"? Deze video is het perfecte voorbeeld van guerilla marketing.

Wat is

Maar wat is guerilla marketing nou eigenlijk precies? Guerilla marketing is een marketingtechniek waarbij bedrijven met beperkte middelen zoveel mogelijk aandacht en publiciteit proberen te bereiken. De kosten van deze vorm van reclame zijn laag in vergelijking met langdurige campagnes. De meeste acties zijn eigenlijk bedoeld als stunt. Als de stunt dan eenmaal lukt, wordt dit door verschillende partijen overgenomen, de beste acties kunnen zelfs viral gaan.


Hoe gebruik je guerilla marketing?

Door een goed getimede en slimme campagne kunt u toch een groot publiek bereiken in vrij korte tijd. Hiervoor moet u zich wel kunnen onderscheiden van de concurrentie en zeker ten opzichte van de grote bedrijven met hun grote reclamebudgetten. Het draait namelijk dan ook om originaliteit, brainstorm eventjes voordat je iets gaat doen, check de locatie en zo kan je gelijk zien wat er allemaal mogelijk is.


Voor- en nadelen

Ook Guerillamarketing kent zo zijn voor- en nadelen. Er zitten namelijk bepaalde voorwaarden aan vast voordat uw Guerilla Marketing stunt geslaagd is. Is uw actie wel origineel? U wilt natuurlijk niet als een copycat overkomen en zou daarom iets zelf moeten verzinnen. Is de actie onvoorspelbaar? Guerilla Marketing werkt het best wanneer niemand dit verwacht, mensen raken gelijk onder de indruk en zullen dit dan ook beter onthouden. Heeft de actie voldoende bereik? U wilt natuurlijk dat u zoveel mogelijk heeft, doe daarom uw stunt dan op een drukke plek, maak de plek ook niet al te druk, de stunt moet wel kunnen opvallen. 


Een voordeel van Guerilla Marketing is dat het lage kosten betreft en snel gedaan kan worden om zo meer naamsbekendheid te generen. Een nadeel kan dan weer zijn, is dat u bijvoorbeeld moeite heeft om zo'n hele campagne te bedenken. Daarnaast is het natuurlijk een agressieve marketingtechniek die misschien niet iedereen positief ervaart.

bottom of page