Google trends

Google Trends, misschien een onbekende term in de oren. Dit is namelijk een gratis tool van Google waarmee je de trends en populariteit kan inzien van zoekwoorden in een land, regio of taal.

Wat is

Je kan statistieken inzien over een bepaalde periode. Zo kan u bijvoorbeeld de interesse van een zoekwoord bekijken over de laatste 12 maanden, maar ook de laatste 7 dagen of zelfs de laatste 4 uur. Hiernaast kan je selecties maken op bepaalde regio's, onderwerpen, zoekopdrachten en deze met elkaar vergelijken.


Handige functies van Google Trends

Google Trends heeft een aantal super handige functies om zo de populairiteit van zoekwoorden te ontdekken. Ze geven bijvoorbeeld een goed beeld van: Wanneer iemand zoekt naar een bepaald onderwerp, waar iemand zoekt naar een bepaald onderwerp in verschillende landen of regio's, op welke zoektermen iemand nog meer zoekt en dus gerelateerde zoektermen en welke zoektermen op dit moment trending zijn.

Waar gebruik je Google Trends voor?

U kan Gogle Trends voor verschillende marketingdoeleinden gebruiken, wel online. Doordat u duidelij kan inzien welk onderwerp op welk moment populair is, kan u daar op inspelen. Bijvoorbeeld bij het maken van een contentkalender of het schrijven van een blog.