top of page

Google Trends

Steeds meer informatie wordt uit Google Trends gehaald.

Wat is

Google Trends is geen normale SEO-tool, maar toch kunt u er als online ondernemer veel waardevolle informatie uithalen. Zo kunt u bijvoorbeeld Google Trends gebruiken om de ontwikkeling van zoekwoorden door de jaren heen te bekijken en te analyseren, maar ook die van binnen een jaar.

Op die manier krijgt u meer grip op de verschillende ups en downs in uw niche. Zo kunt u bijvoorbeeld zien wanneer de verschillende zoekvolumes pieken, en wanneer ze pieken. Dat zijn allemaal nuttige bijkomstigheden die deze gratis tool en Googletrends biedt er nog veel meer.


Wat is Google Trends nou precies?

Kort samengevat is Google Trends een gratis tool van Google waarmee je de populariteit en trend kan inzien van zoekwoorden in een land, taal of zelfs regio.

Je kan deze statistieken inzien over een bepaalde periode. Zo kan je bijvoorbeeld de interesse van een zoekwoord bekijken over de laatste 12 maanden, maar ook over de laatste 7 dagen of zelfs de laatste 4 uur. Het is namelijk een realtime tool. Daarnaast kan je verschillende selecties maken op regio, gerelateerde onderwerpen, zoekopdrachten inzien en verschillende zoektermen met elkaar vergelijken. Het niveau van detail is uiteraard wel afhankelijk van het zoekvolume per zoekwoord.

Google Trends is dus heel geschikt om als graadmeter te gebruiken om te weten te komen hoe populair bepaalde zoekwoorden die u op uw website wilt gebruiken zijn, en om over een langere tijd te kunnen zien of de zoekwoorden zijn toe of afgenomen in populariteit.


Handige features van Google Trends

Google Trends Nederland heeft een aantal handige features om de populariteit van zoekwoorden te ontdekken. Google Trends geeft je een goed beeld van:

  • Wanneer iemand zoekt naar een bepaald onderwerp (handig bij seizoensgebonden producten of diensten).

  • Waar iemand zoekt naar een bepaald onderwerp (welke landen en regio’s).

  • Op welke zoektermen iemand nog meer zoekt, dus gerelateerde zoektermen.

  • Welke zoektermen op dit moment trending zijn.

bottom of page