top of page

Google maps

Hoe vaak bent u al verkeerd gereden? Google Maps brengt heel de wereld in kaart met plattegronden en foto's. Dit is natuurlijk handig om adressen te zoeken en routes te plannen.

Wat is

Hoewel het beperkt mogelijk is om een bepaald deel van een kaart tijdelijk offline te bewaren, is Google-maps gemaakt voor online gebruik. Deze toepassing is nauw verbonden met de zoekmachine en Android toestellen, hierdoor is Maps dan een veel gebruikte navigatie app. Dit komt vooral dat Maps gratis te gebruiken is. Maps toont je een routebeschrijving en maakt hierbij gebruik van de realtime verkeersinformatie om zo de beste route naar uw bestemming te vinden. Met ingesproken navigatie hoort u de verkeersinformatie, wanneer en waar u moet afslaan, welke rijbaan u moet volgen en of er een betere route is.


Toch zitten er ook nadelen vast aan Google Maps. Het probleem hierbij is dat Google Maps allerlei verschillende gegevens verzamelt en deze koppelt aan een persoonlijk profiel of beter gezegd, een volledige tijdlijn. Hoewel u de accountinstellingen van Google kunt bekijken en een deel van deze verzamelde gegevens wel kan verwijderen, doen de meeste mensen daar geen moeite voor.

Ook verbruikt Google Maps ongeveer 10 MB per half uur. Hoeveel data Google Maps precies verbruikt, hangt sterk af van welke route u hebt gekozen. Dit door de hoeveelheid wegen en steden er moeten worden gedownload. Toch kan u er ook voor kiezen om Google Maps de route offline te laten downloaden hiervoor moet u eerst wel internet hebben om uw route te laten downloaden. Ook zelfs in vliegtuigmodus werkt Google Maps, ze zorgen namelijk dat er een blauw stipje op de map staat en die zal u de weg wijzen zonder dat uw data verspilt.

bottom of page