top of page

Google afbeeldingen

We hebben het allemaal wel eens gedaan toch? Een foto zoeken van onszelf via Google Afbeeldingen. De naam zegt het al, het is een specifieke zoekpagina voor alleen afbeeldingen.

Wat is

Er wordt veel beeldmateriaal gekopieerd zonder auteursrechten te betalen, of foto's worden gebruikt om er bijvoorbeeld andere foto's van te maken.


Hier wat tips om hoger te komen in Google Afbeeldingen. De belangrijkste tip die wij u meekunnen geven is; focus op relevante foto’s. Dit lijkt misschien overbodig advies, maar het gaat sneller fout dan dat u denkt. Denk bij uzelf altijd “Is deze foto wel relevant voor mijn gekozen doelgroep?” voordat u besluit veel tijd te besteden aan het optimaliseren van die foto.


Zorg er ook voor dat de foto aansluit op het onderwerp van de pagina. Foto’s horen aan te sluiten bij het onderwerp van de pagina. En die pagina moet natuurlijk wel goede content hebben. Google wil namelijk dat de bijbehorende pagina bezoekers een handje helpt.


Voeg bijschriften toe. Google haalt informatie over het onderwerp van de foto uit de paginacontent. Naast dat u bijschriften toevoegt is het ook belangrijk om hoogwaardige foto’s toe te voegen. Google wilt natuurlijk iedereen een fijne gebruikerservaring wil geven. Hoogwaardige foto’s zijn aantrekkelijker voor gebruikers dan wazige, onscherpe foto’s. Hier krijgen ze dus de voorkeur. Ook is er meer kans dat mensen er daadwerkelijk op klikken.


Zorg er voor dat uw website ook mobielvriendelijk is. Het klinkt heel gek, wat heeft dit met Google Afbeeldingen te maken? Nou mensen zoeken vaker via een mobiel apparaat dan via een computer of laptop naar Google Afbeeldingen. Daarom is het ontzettend van belang dat uw website werkt op alle soorten en maten apparaten.


Zoeken op afbeeldingen

Wist u dat u tegenwoordig op basis van zoekwoorden nu ook kan zoeken met een afbeelding. Zo kunt u de foto van de oorspronkelijke website vinden, maar ook gerelateerde content. Denk hier aan een foto van een bekend persoon, of een product die je hoognodig zoekt. 

bottom of page