top of page

Google Ads

Google Ads is het advertentieprogramma van verreweg de grootste zoekmachine Google. Door hier namelijk gebruik van te maken adverteert u op zoektermen, wat inhoudt dat uw advertentie alleen gezien wordt door internetgebruikers die al op zoek zijn naar uw product of dienst.

Wat is

Google geeft u met het Google Ads programma dus een mogelijkheid om via Google te adverteren. U moet natuurlijk wel zelf de campagnes een invulling geven en opzetten.


Een goede campagne heeft als doel dat ze bezoekers uit uw doelgroep naar uw website trekken. Dit betekent uiteraard niet direct dat ze daar ook gelijk actie ondernemen die u voor ogen heeft. Eenmaal op de website beland, is het aan u om de bezoekers te laten doen wat u wilt, dit kan een aankoop zijn, een inschrijving of het invullen van een enquête.

Zoek je nog meer redenen om Google Ads te gebruiken? Hier onder kan u er nog drie lezen.


1: Voor iedereen toereikend: Er werd altijd gedacht dat hoe groter de marketingbegroting, hoe meer invloed de reclame zou hebben. Dit is veranderd sinds de komst van Google Ads. Hier kan u zelf bepalen wanneer en waar u in investeert, zo kunt u bijvoorbeeld meer inzetten op de campagnes die het meest opleveren. Je kan al een bod uitbrengen op een advertentie vanaf € 0,01!Natuurlijk afhankelijk van onder andere biedingen van concurrenten wordt uw advertentie wel of niet geplaatst.


2: Resultaten meten: Het is gemakkelijker om resultaten met Google Ads te meten. Hier is een breed scala aan statistieken, bijvoorbeeld zoals het aantal vertoningen, return on investment, bounce rate en het belangrijkste; de conversies! U kunt dus zien of een zoekwoord wel of niet oplevert. Dit alles helpt u met het bijhouden van bruikbare strategieën.


3:Flexibiliteit: Flexibel werken willen we toch allemaal? Dit is één van de grootste voordelen van Google Ads, u kan namelijk de advertenties aanpassen. Niet alleen de begroting kan worden aangepast, dit geldt ook voor de advertenties zelf.


Welke mogelijkheden zijn er met Google Ads?

Via Google Ads kun je op verschillende manieren adverteren. Er wordt dan ook vaak onderscheid gemaakt tussen tekst- en beeld advertenties.

  1. Tekstadvertenties: Ga je adverterein in het zoeknetwerk van Google dan is dit meestal met een tekstadvertentie. Tekstadvertenties staan boven de zoekresultaten. Ze komen naar voren als er een bepaalde zoekterm is ingetypt. Als u een Spaans restaurant in Zeeland bezit, dan kan u er dus voor zorgen dat uw advertentie wordt getoond als iemand de zoekterm 'Spaanse restaurants in Zeeland" ingeeft.

  2. Beeldadvertenties: Beeldadvertenties zijn een uitstekende manier om uw bericht of verhaal over te brengen. Door bijvoorbeeld een video te plaatsen met een duidelijke uitleg of met geluid betrek je veel sneller internet gebruikers bij uw bedrijf.

Google Ads is dus ideaal voor ondernemers!

bottom of page