top of page

Facebook

Facebook is een sociaal platform met veel verschillende mogelijkheden. Vertel waar je mee bezig bent, waar je van houdt, maak er nieuwe vrienden en onderhoud contact met bekenden over de hele wereld.

Wat is

Facebook is met bijna drie miljard leden wereldwijd ontzettend populair. U gebruikt dit sociale netwerk om in contact te komen en te blijven met bekenden, maar bijvoorbeeld ook om mensen op te sporen of om een potje Candy Crush te spelen.

Met zo veel gebruikers is de kans groot dat uw bekenden op het platform actief zijn. Mensen van alle leeftijden zijn aanwezig op het netwerk en zijn dan ook makkelijk te bereiken. Via het platform onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie.


Naast het connecten met vrienden en familie, is het ook de connectie die het platform heeft met veel verschillende diensten en apps. Of het nu gaat om Spotify, een computerspel of een forum. Tegenwoordig kan u bijna overal gemakkelijk aanmelden met uw facebook account. Nog nooit was het zo gemakkelijk om u aan te melden voor een dienst of product. Toch omdat iedereen zomaar een verbinding maakt met Facebook, geeft u onwijs veel data weg. Daarom moet u uw gegevens beperken tot het minimale. Zonder dat kan Facebook er achter komen wie u bent. Bij de ene site geeft u uw leeftijd op, bij de volgende uw bankgegevens en bij de andere upload u een leuke selfie van uw zelf. Zodra bijvoorbeeld een hacker toegang heeft tot uw facebookaccount, maakt het netwerk van connecties de verzameling van gevoelige informatie. Kiest u dan toch sneller voor gemak of toch de privacy?

Om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken, is het connecten met verschillende apps niet de slimste keus, maak voor alles een apart account aan met een ander wachtwoord. Kleine tip van ons!.


Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook kan veel verder gaan dan puur mensen bereiken met uw content. Advertenties worden ingesteld voor uw specifieke doelstelling, en Facebook maakt vervolgens gebruik van bepaalde algoritmes en uw betekenis van de doelgroep om zo de juiste personen te bereiken met uw advertenties. Naast dat het gemakkelijk het publiek bereikt, is het ook nog eens goedkoop. Met een dagbudget van enkele euro's is het al goed mogelijk om te adverteren op Facebook. Het is mogelijk om een begin-en einddatum in te stellen. Facebook geeft op de keuzes die u gemaakt heeft een schatting van het bereik en de hoeveelheid interacties. Zo kunt u al vooraf al bepalen of u met de huidige campagne en gewenste resultaat zult behalen of niet.

bottom of page