top of page

E-mail marketing

Ooit weleens berichten gehad van bedrijven in uw mail?

Wat is

E-mailmarketing is een vorm van online marketing waarbij een individu direct wordt benaderd voor commerciële boodschappen. Deze berichten zijn afkomstig van één enkele provider en bevatten allemaal op zichzelf staande informatie die een specifieke oorzaak of doel promoot. 


Wat is Email Marketing?

Mailing marketing is geen persoonlijke gerichte vorm van benaderen. Dit valt namelijk onder de categorie Mail Automation. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een mailtje wanneer iemand iets te vieren heeft. De mails in een Email Marketing campagne zijn standaard berichten die gemaakt worden doormiddel van de doelstellingen die de aanbieder voor ogen heeft. Dit kan bijvoorbeeld het tonen van een nieuwe collectie producten zijn of een aanbod voor alle ontvangers van ze berichten. Deze vorm van promotie kan op verschillende manieren worden ingevuld zoals:

Een informatie volle Nieuwsbrief waarbij de verkoop van producten of diensten een kleine rol speelt, of in het geheel niet aanwezig is. Een speciale promotie voor ontvangers zoals een kortingsvoucher die via de webshop ingelost kan worden. Constante updates van een aanbieder of de collectie die wordt aangeboden.

De doelgroepen kunnen zeer divers zijn, waarbij zowel B2C als B2B of non-profit organisaties deze vorm van Email Marketing kunnen toepassen. Het is een communicatievorm waarbij de aanbieder het initiatief neemt.


Kosten die verbonden zijn aan emailmarketing

Omdat emailmarketing een vorm is van Direct mail liggen de kosten voor Email marketing enigszins laag. De berichten zijn niet gericht aan een persoon maar aan hele groepen ontvangers. Omdat deze mailtjes vaak als spam gezien worden zijn de regels omtrent Opt-In en Opt-Out strenger geworden. Dit betekend voor de verzenders dat ze niet meer zomaar een mailinglijst mogen maken om het aanbod te verzenden. De ontvanger zal van tevoren toestemming moeten geven om de mailtjes te kunnen ontvangen, met een makkelijke wijze om zich daarna weer uit te schrijven.

bottom of page