top of page

E-book

Ze worden steeds populairder.

Wat is

Een E-book is een elektronisch boek ofwel een publicatie die online te lezen is of online te downloaden is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dit soort boeken online te verkopen via Amazon kan dat gemakkelijk. Daarnaast wordt een E-book ook vaak gebruikt als promotiemiddel om potentiële klanten te werven voor bijpassende producten en/of diensten.


Betekenis van E-book

Voordat Johannes Gutenberg in de 15e eeuw na Christus met de boekdrukpers aan kwam zetten werden kopieën van boeken nog allemaal met de hand geschreven. Sinds die tijd is het mogelijk om boeken in grote aantallen te verspreiden. Tot enkele tientallen jaren geleden de digitale distributie op gang kwam. In het begin werden digitale publicaties na downloaden vaak afgedrukt op papier omdat de kwaliteit van de beeldschermen nog te laag was om de lange teksten op te lezen. Met tablets, e-Readers en HD-schermen kunnen e-Books zonder enige problemen nu direct van het scherm worden gelezen. In theorie hoeft een e-Book niet anders te zijn dan een boek op papier meestal zijn er ook voordelen zoals schaalbare tekst of een zoekfunctie om bepaalde uitdrukkingen snel te vinden in een lang document of boek.


Gratis of niet?

Een E-book is een zeer bekende en populaire manier van marketing vanwege meerdere redenen. De e-books zijn vaak klein van bestand en de productie is enigszins goedkoop en er is nooit te veel of te weinig aanbod omdat het een digitaal product is wat altijd opnieuw gemaakt kan worden. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om een gratis E-book aan te bieden om zo verschillende diensten of producten te promoten, maar het wordt ook gebruikt om contact gegevens van bezoekers te verzamelen. Doordat een bezoeker het E-book downloadt heeft die al een conversie voltooid en is zo een interessante potentiële klant.

bottom of page