top of page

Contentkalender

Niet de gewone verjaardagskalender.

Wat is

Bij het gebruiken van een contentkalender wordt er nieuwe content ingepland op de verschillende kanalen die bedrijven gebruiken. Door de publicatie van content op elkaar af te stemmen kunnen de individuele publicaties elkaar versterken, dit om zo een optimale online strategie te krijgen.


Wat is een contentkalender precies?

Content is alle informatie die zichtbaar is via de verschillende online kanalen die een bedrijf gebruikt. Denk hierbij aan promoties via Instagram, instructievideo’s op YouTube of teksten op websites. Vele organisaties maken gebruik van meerdere kanalen om zo de content naar de doelgroep te brengen. Hierin is het dan ook van belang op de informatie op de meest voordelige manier in te plannen.


Wat zijn de voordelen?

  • Afdelingen kunnen beter samenwerken dan ooit tevoren omdat ze van elkaar de planning kunnen bekijken.

  • Het is toekomstgericht, want je kan vooruit inplannen.

  • De verschillende kanalen worden op elkaar afgestemd

  • Het is in één blik gelijk duidelijk wanneer en wat voor content er gedeeld zal worden.

  • De doelgroep wordt niet volgegooid met content, mits de contentkalander correct gebruikt is.


Het is lastig om alle kanalen juist te gebruiken, het kan namelijk wel eens voorkomen dat dezelfde informatie wordt aangeboden op verschillende kanalen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, soms is dit juist aanvullende informatie of is het unieke content die specifiek gericht is op de doelgroep. Met het gebruik van een contentkalender kunt u alle informatie inplannen en zo op elkaar afstemmen. Dit zal ook vele malen beter zijn voor de zoekmachine optimalisatie.

bottom of page