top of page

Content marketing

Content marketing is een veelgebruikte online term.
Maar wat betekent dit begrip nou eigenlijk?

Wat is

Kortom: U zou content marketing kunnen zien als strategische marketing. Er wordt hierbij voortdurend gebruik gemaakt van content in vorm van bijvoorbeeld foto's, video's en/of teksten.

Het is de bedoeling om een beoogde doelgroep aan te trekken.


Deze klanten binden aan een dienst of product én ze vasthouden is het doel. Dit heeft als gevolg dat uw bedrijf meer omzet en winst zal maken. Er bestaan erg veel vormen van content, maar enkele voorbeelden van veelvoorkomende content zijn podcasts, e-books, animaties, templates, blogs, YouTube video’s en meer.

Wij bij Wolf Content Marketing zijn een ervaren team van contentspecialisten en kunnen u helpen om invulling te geven aan het begrip content marketing.


Een langetermijninvestering waar u profijt van heeft

Content marketing is in feite een duurzame investering waar u uiteindelijk de vruchten van plukt. Als u ervoor kunt zorgen dat u gerichte content aan de juiste doelgroep toont, zult u vrijwel direct allerlei voordelen merken:

  • uw merk zal bekender worden

  • u krijgt meer leads (persoon die interesse heeft in uw dienst of product)

  • vergroting van de klanttevredenheid, omzet en winst

U dient dit wel grondig aan te pakken en een gericht marketingplan te hebben. Het is overigens goed om te beseffen dat content marketing niets te maken heeft met een snelle verkoop. Het gaat erom dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd met bezoekers van uw website. Dit gebeurt doordat er content te vinden is op uw website, die antwoord kan geven op al hun vragen. De bezoeker zal uw website op een gegeven moment zien als bron van informatie en zich vertrouwd voelen.


Kenmerken die essentieel zijn

In eerste instantie gaat het erom dat u een potentiële klant kunt triggeren door middel van een sterke inhoud. Een klant zal sneller geboeid zijn én blijven. Het is dus allereerst van belang dat de content die u de doelgroep voorschotelt, relevant is en waardevol. Dit bevordert de geloofwaardigheid (iets waar klanten veel waarde aan hechten). Daarnaast komt het professioneel over. Expertise is hierbij belangrijk.


Ten tweede dient de content inhoudelijk van een hoogkwalitatief niveau te zijn. Sjablonen, lay-outs, infographics en meer zorgen voor die professionele uitstraling die u nodig heeft om krachtiger over te komen.


Tot slot is het essentieel om u te richten op een doelgroep. Dit is dus specifieker en hierbij gaat het om relevante content die perfect is voor de doelgroep. Deze dialoog met de klant noemen we ook wel Conversation Marketing.


Dingen die u zichzelf af dient te vragen

Het is handig als u wat zaken op een rijtje zet en noteert voor uzelf. Dit is de eerste stap bij het maken van een strategisch marketingplan. Op die manier kunnen wij u zo goed mogelijk bijstaan. Zo is het goed om te bedenken waarom u met content marketing wenst te beginnen en wat content doet voor uw organisatie.

Daarnaast is het goed om te bepalen wat het uiteindelijke doel is wat u betreft. Er zijn veel meer vragen die u goed op weg zouden kunnen helpen door ze te noteren en te beantwoorden:

  • Hoe zien uw ideale klanten eruit en welke behoeftes hebben deze klanten?

  • Voldoen uw diensten of producten aan deze behoeften?

  • Wat onderscheidt uw bedrijf van concurrerende bedrijven en wat zijn de voordelen van uw bedrijf?

bottom of page