top of page

Bing

Een zoekmachine net als Google.

Wat is

Bing is een zoekmachine die in handen is van Microsoft. Het zoekalgoritme wordt dan ook gebruikt om een deel van de zoekresultaten in Yahoo! Search te verkrijgen. Na Google en Baidu staat Bing op de derde plaats van zoekmachines, dit komt omdat ze ook maar een klein marktaandeel hebben en zeg nou even eerlijk, bijna iedereen gebruikt bijna Google, maar wat is Bing nou precies en hoe werkt het?


Bing werd in 2009 geïntroduceerd, en verving Live Search van Microsoft. Kort na de introductie zou er een samenwerking worden gesloten op de zoekresultaten van Yahoo! Search voortaan via het Bing algoritme te laten verlopen. Dit gebeurt sinds 2015 niet voor alle zoekopdrachten.


Andere zoekmachines

Met meer dan driekwart van alle zoekopdrachten is Google met afstand de grootste zoekmachine. Hierbij staat Baidu op nummer twee, dit komt vooral door de populariteit in China. Met maar 4,5% voor Bing en 2,6% voor Yahoo! Search is de zoekmachine van Microsoft dus niet erg geliefd bij de internetgebruikers, dit komt omdat Google vaak als standaard zoekmachine is ingesteld en voor Bing wat vaker wat meer moeite moet doen om het onderwerp te vinden.


Windows is dan nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem voor PC en laptop, Microsoft probeert hiermee de marktpenetratie van Bing uit te breiden. Toch lijkt dit maar weinig effect te hebben voor Bing. Dit komt omdat de zoekresultaten niet veel verschillen van de concurrentie lijkt zoekmachine optimalisatie voor Bing onnodige moeite. Zelfs als nummer drie zijnde in de ranglijst betekent dit niet zoveel wanneer de nummer één een zo groot marktaandeel heeft veroverd.

bottom of page