top of page

Waarom een webshop beginnen?

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

In 2020 werd Nederland, net als de rest van de wereld, overvallen door allerlei maatregelen en lockdowns om corona te bestrijden. Veel bedrijven zaten met de handen in het haar. Om toch nog iets te kunnen verkopen besloten veel bedrijven om een webshop te beginnen. Volgens Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vorig jaar meer dan 13.000 nieuwe webshops opgericht!Een deel van die nieuwe webshops zal langzaam weer worden afgebouwd, terwijl winkeliers zich weer op hun fysieke winkel richten. De kans is groot dat de lockdowns en het vele thuiswerken voor velen ook de kans boden om een droom uit te laten komen: eindelijk een eigen webshop beginnen.


Heb je er ook weleens over nagedacht een webshop te beginnen? Wij zeggen: doen. Want een webshop beginnen is één van de makkelijkste manieren om een eigen onderneming op te starten.


InhoudsopgaveRedenen waarom een webshop beginnen een goed idee is

Twijfelt je nog? Hieronder bespreken we een aantal goede redenen waarom een webshop beginnen een goed idee is.


Online winkelen groeit door

Toen in 2020 alle niet-essentiële winkels gesloten waren, waren veel producten alleen online verkrijgbaar. De consument is gewend geraakt aan online shoppen. De verwachting is dat e-commerce ook de komende jaren blijft groeien.


Het ING Economisch Bureau verwacht dat in 2021 de online omzet met 25% toeneemt. “Een nog groter deel van de consumenten heeft tijdens de coronacrisis een voorkeur ontwikkeld voor de snelheid en het gemak van het onlinekanaal”, schrijft ING. Vooruitblikkend ziet de grootbank een verschuiving in het winkelgedrag, Nederland in 2022 meer webshops telt dan fysieke (non-food) winkels.


Al een winkel? Boor een extra verkoopkanaal aan

Wellicht heb je al een eigen winkel, met een vaste klantenkring. Waarom zou je dan een webshop beginnen? Simpel: omdat je een veel groter publiek kunt bereiken. Het openen van een webshop is voor je een stuk makkelijker, want je hebt een groot deel van de logistiek al op orde. Je hebt al een assortiment, je weet waar je jouw producten kunt inkopen. Je kent de markt op jouw duimpje.


Door een webshop te beginnen bereik je een nieuwe klantenkring. Denk aan mensen die verder weg wonen en niet eventjes de winkel inlopen. Wanneer zij vanuit hun luie stoel kunnen bestellen krijgen jouw verkoopcijfers een enorme boost.Realiseer jouw droom! (Zonder al te grote risico’s)

Media willen ons soms anders doen geloven, maar voor veel mensen is hun (loondienst) baan niet “de grote passie”. Veel mensen zitten niet helemaal op hun plek en dromen van een eigen bedrijf.


Maar ja, de hypotheek loopt door, de kinderen hebben nieuwe kleren nodig en de wasmachine is kapot. Met vaste lasten is een vast inkomen zo gek nog niet.

Een webshop biedt de kans om te doen waar je blij van wordt, zonder dat je meteen jouw vaste baan hoeft op te zeggen. Zo kan je een eigen onderneming beginnen zonder onverantwoorde risico’s te hoeven nemen.


Eigen baas

In jouw webshop ben je helemaal de baas. Bepaal zelf jouw assortiment en werk wanneer het je uitkomt. Doe de boodschappen voortaan op donderdag (als het rustig is) en werk op zaterdag (wanneer de supermarkten uitpuilen). En is het mooi weer? Dan gaat je ’s middags lekker een uurtje zwemmen, die tijd haal je ’s avonds makkelijk weer in.


Voor veel mensen is ook de mogelijkheid om te werken waar je maar wilt een groot voordeel van een webshop. Sommigen weten dankzij een webshop (en door het logistieke proces uit te besteken) werken en reizen te combineren.


De grote vrijheid en flexibiliteit is trouwens ook een hele goede reden waarom veel moeders een webshop beginnen. Voor hen is een webshop perfect te combineren met de zorg voor de kinderen. Lekker werken als de kinderen slapen. En als de kinderen toch naar school gebracht worden is het een kleine moeite om ook gelijk wat pakketjes af te geven.Zo groot, of klein, als je maar wilt

Omdat je voor een webshop niet per sé duizenden euro’s omzet hoeft te maken om de huur te betalen is een webwinkel uitermate geschikt als je van jouw hobby jouw werk wilt maken.

Is het jouw passie om zelf kleren te maken, bier te brouwen, kunstobjecten te maken of te handelen in unieke postzegels? Een webwinkel is een makkelijke en laagdrempelige manier om jouw producten te verkopen. Of je het nu (bewust) klein wilt houden, of wilt uitgroeien tot marktleider maakt niet uit. Een webwinkel beginnen is altijd een goed idee.


Makkelijk, met veel support

Het starten van een webwinkel is dankzij de vele tools relatief eenvoudig. Maar ook voor alles “eromheen” sta je er niet alleen voor. Veel werkzaamheden kan je uitbesteden aan specialisten. Zo kan je het logistieke proces (het fulfilment) in veel gevallen uitbesteden, bijvoorbeeld aan PostNL.Voor jouw online marketing kan je vertrouwen op Wolf Online Marketing! We zijn razend benieuwd naar jouw plannen en hoe we je daarmee kunnen helpen. Zullen we er eens goed voor gaan zitten, met een lekkere kop koffie binnen handbereik?

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page