top of page

Voorbeelden van creatieve marketing

Creatieve marketing, iedereen wil het natuurlijk. Creativiteit is waar mensen naar willen kijken en waardoor mensen klant willen worden van jouw merk. Merken geven niet voor niks miljoenen uit aan creatieve marketingbureaus. Maar wat zijn nou eigenlijk voorbeelden van creatieve marketing? Wij hebben een paar van de beste voorbeelden van creatieve marketing voor jou op een rijtje gezet.


Voorbeelden van creatieve marketing:


Creatieve marketing van Kitkat

De Hulk van Nestle

We kennen allemaal de beroemde groene Hulk en we weten allemaal dat hij geen honger heeft. Maar wat als hij dat wel deed? Dat is precies wat Nestle zich afvroeg toen ze de "Hulk van Nestle" bedachten. Het idee was simpel maar geniaal. In plaats van de groene kleur van de Hulk te gebruiken, gebruikten ze de kleur van de KitKat-reep en voegden ze de beroemde "Have a Break" slogan toe. Het resultaat? Een campagne die eigenlijk iedereen wel kent en ook blijft herhalen. Als je nu tegen iemand zegt have a break, weten ze bijna altijd over welk merk het gaat. En krijgen ze misschien wel zin in een Kitkat.

Old Spice, Look at your man!

Wie herinnert zich niet de Old Spice-campagne uit 2010? Het begon allemaal met een commercial waarin de acteur Isaiah Mustafa de kijkers recht in de camera aankeek en vroeg: "Hallo dames, kijk naar je man, kijk naar mij, kijk weer naar je man, en weer naar mij. Helaas is hij niet ik, maar hij zou kunnen ruiken als ik als hij Old Spice gebruikte. Deze hele commercial is een prachtige stukje videomarketing. De acteur komt op een paard terecht, springt er weer vanaf en allemaal in razend tempo gebeuren er dingen. De video werd massaal gedeeld, zelfs in landen waar Old Spice nog geen eens echt bekend was. Hierdoor hebben ze een grote fanbase opgebouwd.


Creatieve marketing van Coca Cola

Coca-Cola's Share a Coke

Iedereen houdt van Coca-Cola, maar wat als je het nog persoonlijker kon maken? Coca-Cola kwam met het briljante idee om de namen van mensen op de flessen te zetten en de campagne "Share a Coke" te noemen. Nou wat denk je wat er gebeurde? In de tijd van social media delen mensen maar al te graag dingen die ze opvallen. En wat nou als je eigen naam op een flesje staat? Deze campagne werd massaal gedeeld. Iedereen zag Coca Cola langskomen. Miljoenen mensen maakte in principe gratis reclama voor Coca Cola, dat is natuurlijk fantastisch voor een merk.

McDonald's I'm Lovin' It

Wie kan de iconische "I'm Lovin 'It" jingle van McDonald's vergeten? Het is een van de meest bekende en herkenbare jingles van allemaal en de campagne heeft wereldwijd enorm succes gehad. Maar wat is het geheim achter het succes van McDonald's marketingstrategie? Echt iedereen kan het meezingen. En iedereen weet dat het over McDonald’s gaat. Ze focussen zich in de reclames vaak op een jongere doelgroep die goed beïnvloedbaar is. Maar wij denken zelf dat het vooral de kracht van herhaling is.

Blendtec's Will It Blend?

Het idee achter Blendtec's marketingcampagne is even eenvoudig als geniaal. Het bedrijf nam een ​​serieus keukenapparaat en maakte er iets grappigs van. Ze maakten video's van hun blenders die de meest bizarre dingen blendden, van iPhones tot golfballen en zelfs een bezem. Mensen keken enorm graag naar de filmpjes. Het heeft natuurlijk iets enorm raars om een gloednieuwe Iphone te zien die vervolgens door een Blender wordt gegooid. Dit zorgt ervoor dat mensen het gaan delen. Het kost misschien wat om een paar apparaten in een Blender te gooien, maar dit weegt natuurlijk nooit op tegen de hoeveelheid mensen die nu de Bleden van Bledntec’s heeft gezien.


Creatieve marketing van Nike

Nike's Just Do It

Als het gaat om marketingcampagnes, is Nike zonder twijfel een van de meest innovatieve merken ter wereld. Hun "Just Do It" slogan is misschien wel een van de meest herkenbare ter wereld en heeft hen geholpen hun merk te versterken als een van de leiders in de sport- en lifestyle-markt.

Maar wat is het geheim achter het succes van de "Just Do It" campagne? Het antwoord is eenvoudig: inspiratie. Nike heeft altijd geprobeerd om mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun grenzen te verleggen. En dat doen ze door middel van hun creatieve marketingstrategie.

Of het nu gaat om het sponsoren van professionele atleten, het organiseren van sportevenementen of het lanceren van inspirerende commercials, Nike weet hoe ze mensen moeten motiveren en inspireren om actie te ondernemen. En het werkt. Miljoenen mensen over de hele wereld dragen Nike-producten en worden dagelijks geïnspireerd om hun doelen te bereiken.

Creatieve marketing

Kijk er komt gewoon heel wat kijken bij het maken van creatieve marketing. Zo simpel is het wel. Bedrijven slaan ook heel vaak de plank mis, maar als creatieve marketing goed wordt uitgevoerd kan het echt een enorme boost geven. Misschien sta jij volgende keer in dit lijstje!

159 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page