top of page

Hoe upload je een filmpje op YouTube?

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Hoe upload je een filmpje op youtube? Een vraag die wij vaak voorbij zien komen. Vandaar dat we er een blog over hebben gemaakt. We hebben 7 stappen voor je gemaakt om te zorgen dat je perfect jouw video kan uploaden op youtube. Veel leesplezier en succes!


Uploaden op youtube

Het stappenplan voor het uploaden van een video op YouTube

Hier komen de 7 stappen die jou gaan helpen, bij het uploaden naar youtube.


Stap 1: Maak een YouTube-kanaal aan

Voordat je een video kunt uploaden, heb je een YouTube-kanaal nodig. Ga naar de YouTube-website en meld je aan met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er eenvoudig een maken. Klik vervolgens op "Mijn kanaal maken" de instructies die daarna volgen zijn heel duidelijk en gaan we nu niet behandelen. Probeer wel goed na te denken over de naam die je jouw Youtube-kanaal geeft!


Stap 2: Klik op de knop "Video uploaden"

Zodra je een YouTube-kanaal hebt gemaakt en bent aangemeld, zie je in de rechterbovenhoek van het scherm een pictogram met een camerapictogram. Klik op deze knop om het uploadscherm te openen. Nu krijg je het uploadscherm van youtube te zien. Makkelijk he?!


Stap 3: Selecteer je video

Op het uploadscherm kun je je video selecteren vanaf je computer. Klik op de knop "Video selecteren" en blader door je bestanden om de video te vinden die je wilt uploaden. Probeer je video in een map te zetten die je makkelijk kan vinden. Nu moet je alleen nog deze map vinden en het bestand aan klikken.


Stap 4: Geef je video een titel en een beschrijving

Nadat je je video hebt geüpload, is het tijd om de informatie toe te voegen die youtube vraagt. Geef een leuke titel aan je video, waardoor mensen graag willen klikken en je de aandacht krijgt van je doelgroep. Schrijf daarna een leuke beschrijving voor je video, in de volgende stap geven we nog een aantal punten waar je op moet letten.


Stap 5: Optimaliseer je video voor zoekmachines

Wist je dat youtube na Google de grootste zoekmachine is van de wereld? Ja daar staan de meeste mensen dus niet bepaald bij stil. Zorg er dus voor dat je de teksten optimaliseert voor de zoekmachines. Hoe? Hou in ieder geval rekening met de volgende punten:

  • Gebruik relevante zoekwoorden: Voer zoekwoordonderzoek uit om relevante zoekwoorden te identificeren die betrekking hebben op je video. Neem deze zoekwoorden op in de titel, beschrijving en labels van je video.

  • Maak een goede thumbnail: Als je naar de homepage van youtube gaat, zie je waarschijnlijk allerlei soorten afbeeldingen. De ene nog meer opvallender dan de andere. Dit komt doordat je met deze afbeelding mensen moet laten klikken naar je video. Zorg er dus voor dat die opvalt en oproept tot klikken.

  • Voeg ondertitels en bijschriften toe: Ondertitels en bijschriften helpen niet alleen bij de toegankelijkheid van je video, maar ze kunnen je ook beter vindbaar maken in de zoekmachines. Zorg daarom dat je deze goed gebruikt.


Stap 6: Kies de juiste privacy-instellingen

Voordat je je video publiceert, moet je de privacy-instellingen controleren en de juiste optie kiezen. Er zijn 3 keuzes: openbaar, verborgen, privé en niet-vermeld. Openbaar betekent dat de video voor iedereen te zien is. Klik daarom deze dus aan, aangezien je de video wilt uploaden naar youtube.


Stap 7: Publiceer je video

En dan het moment waar we allemaal op hebben gewacht. Publiceer je video! Je video staat nu online, goed gedaan!


We hopen dat je wat aan deze stappen hebt gehad! Succes met het uploaden, en hopelijk krijg je een viral video!Veel gestelde vragen over, Hoe upload je een filmpje op YouTube?


1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn video goed wordt gevonden op YouTube?


Om ervoor te zorgen dat je video goed wordt gevonden op YouTube, zijn er verschillende optimalisatiestappen die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk om zoekwoordonderzoek te doen en relevante zoekwoorden te identificeren die betrekking hebben op je video. Deze zoekwoorden moeten worden opgenomen in de titel, beschrijving en labels van je video. Verder is het aanbevolen om een aantrekkelijke thumbnail te maken die mensen uitnodigt om op je video te klikken. Daarnaast zijn ondertitels en bijschriften belangrijk, niet alleen voor de toegankelijkheid van je video, maar ook om beter vindbaar te zijn in zoekmachines.


2. Zijn er bepaalde richtlijnen voor het maken van een aantrekkelijke thumbnail voor mijn video?


Ja, er zijn richtlijnen voor het maken van een aantrekkelijke thumbnail voor je video. Een goede thumbnail moet opvallen en mensen aansporen om op je video te klikken. Het is belangrijk om een afbeelding te kiezen die relevant is voor de inhoud van je video en die de essentie ervan weergeeft. Gebruik heldere, contrastrijke afbeeldingen met duidelijke tekst die de kijker nieuwsgierig maakt naar de inhoud van de video.


3. Wat zijn de privacy-instellingen op YouTube en welke moet ik kiezen voor mijn video?


Op YouTube zijn er verschillende privacy-instellingen beschikbaar: openbaar, verborgen, privé en niet-vermeld. Voor de meeste video's die je wilt delen met het publiek, is de beste keuze de instelling "openbaar". Dit betekent dat de video voor iedereen te zien is op YouTube. Als je de video alleen met specifieke personen wilt delen, kun je kiezen voor de opties "verborgen" (alleen mensen met de link kunnen de video zien), "privé" (alleen jij en specifieke gebruikers die je selecteert kunnen de video zien) of "niet-vermeld" (de video verschijnt niet in openbare zoekresultaten of op je kanaal, maar kan worden bekeken door mensen met de link).

469 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page