top of page

Recruitment marketing trends

Bijgewerkt op: 11 mei 2023

Recruitment marketing, ook wel personeelswerving genoemd. Is in de huidige markt steeds belangrijker geworden. Personeel is tegenwoordig steeds moeilijker te vinden en te behouden. In de afgelopen jaren hebben we verschillende trends gezien die het landschap van recruitment marketing hebben veranderd en de manier waarop organisaties talent aantrekken en aannemen hebben beïnvloed. We hebben er zelf redelijk wat ervaring in, vandaar dat we een paar van de recruitment trends op een rijtje hebben gezet.Employer Branding


Employer branding wordt steeds belangrijker: Werkgevers realiseren zich steeds meer dat een sterk werkgeversmerk, oftewel employer brand, van groot belang is om talent aan te trekken. Het gaat niet alleen meer om het plaatsen van vacatures, maar om het creëren van een positieve en aantrekkelijke uitstraling van de organisatie als werkgever. Je kan als werkgever wel allemaal nieuwe mensen aantrekken, maar als ze aan de andere kant weer naar buiten gaan, is het dweilen met de kraan open. Extern maar juist intern moet het echt kloppen.Technologie


Geen enkele markt ontkomt er tegenwoordig natuurlijk nog aan. De innovaties als het gaat op het technische vlak. Denk aan AI en machine learning om CV’s door te scannen. Teksten te maken voor vacatures noem het maar op. Tegenwoordig wordt er overal geautomatiseerd. Data analyse wordt een steeds grotere factor, overal, maar al helemaal als het om recruitment marketing gaat.


Diversiteit


Hier ontkom je natuurlijk ook niet meer aan. In de politiek hoor je hier natuurlijk al enorm veel over voorbij komen, maar bedrijven houden tegenwoordig echt rekening met de diversiteit op de werkvloer.


Onder andere het opnemen van diversiteit en inclusie boodschappen in wervingscampagnes, het gebruik van inclusieve taal in vacatures en het implementeren van diversiteitsinitiatieven in het wervingsproces.Social media


Social media als wervingskanaal: Social media platforms blijven een belangrijk wervingskanaal voor organisaties. Platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram worden gebruikt om nieuwe kandidaten aan te trekken. Of vooral ook om te laten zien hoe leuk het bedrijf is om te werken. Met de juiste social media strategie kan dit een hoop opleveren voor de recruitment marketing van een bedrijf.


Flexibel werken en work-life balance


Werknemers hechten steeds meer waarde aan flexibel werken en een goede work-life balance. Organisaties spelen hierop in door flexibele arbeidsvoorwaarden en werkarrangementen aan te bieden, zoals thuiswerken, parttime werken en flexibele werktijden. Dit wordt ook gecommuniceerd in recruitment marketing om talent aan te trekken dat waarde hecht aan een gezonde balans tussen werk en privéleven.Samenwerking tussen recruitment en marketing

Werven is tegenwoordig gewoon niet meer zo makkelijk dat is wel duidelijk. Vandaar dat marketing steeds meer zichzelf gaat bemoeien met recruitment. Het spreekt voor zich dat een bedrijf tegenwoordig niet meer genoeg heeft aan een advertentie in een krant. Of ze moeten wel heel veel geluk hebben.


Wij geloven in ieder geval zelf enorm in het werven door middel van strakke content en social media campagnes. Wij hebben al enorm veel bedrijven geholpen met deze strategie aan nieuwe werknemers.


De recruitment marketing trends


Al met al zijn er spannende ontwikkelingen gaande in de wereld van recruitment marketing. Het zal de komende jaren niet minder worden. Wij geloven dat het in ieder geval van belang is om je employer brand zo sterk mogelijk te maken. Intern en ook zeker extern. Zo kan je lekker doorgroeien en dat is wat we allemaal willen toch?!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page