top of page

Online marketing trends voor succes online

Het enige wat constant is aan online marketing, is dat het altijd veranderd. Vandaar dat we even de belangrijkste trends op het gebied van online marketing voor jou op een rijtje hebben gezet. Zelf hebben we veel ervaring met online marketing en zijn we altijd op zoek naar de nieuwe trends en aanpassingen die ons en onze klanten gaan verder helpen. Vandaar deze trends:


Online marketing foto

De trends op gebied van online marketing

AI waarschijnlijk wel van gehoord he

Kunstmatige intelligentie (AI) waarschijnlijk heb je wel een van gehoord of je moet echt onder een steen hebben gelegen. Chat gpt zet zelfs het onderwijssysteem onder druk door de enorme hoeveelheid informatie die in het systeem zit. AI kan helpen bij enorm veel diensten waar online marketing in uitblinkt. Denk aan video editing, teksten schrijven, websites designen of codes ontwikkelen. Je kan het zo gek niet bedenken of AI kan het. AI is echt iets om goed in de gaten te houden. De ontwikkelingen gaan eigenlijk veelte snel en de overheid is er natuurlijk al mee bezig om het te proberen te temmen. Wij denken eigenlijk dat de overheid hier veelte laat mee is. We zullen zien!

Voice Search Optimalisatie

Voice search is nu al een hot topic, maar in 2023 zal het een gamechanger worden voor de online marketingwereld. De meeste mensen gebruiken nu al hun smartphones of slimme luidsprekers om online te zoeken, wat betekent dat je jouw website moet optimaliseren voor voice search. Als je nu aan siri vraagt op hoeveel graden water begint te koken, krijg je waarschijnlijk nog echt een goed antwoord ook. Mensen gaan steeds meer praten tegen hun telefoon of hun luidspreker. Het is erg handig, maar zorg dan wel dat jouw website er in ieder geval op is ingesteld. Je kan zomaar weer een paar posities naar beneden knallen bij de volgende update.


Video Marketing

Video marketing zal in 2023 nog belangrijker worden voor online marketeers. Teksten kunnen nu steeds makkelijker worden gemaakt door middel van gebruikt te maken van AI. Bij video’s is dat toch net anders. Je kan video’s enorm persoonlijk maken waardoor je echt de menselijk kant van je bedrijf online laat zien. Denk bijvoorbeeld eens aan een q & a of een bedrijfsfilm waar je echt jouw bedrijf laat zien. Mensen blijven veel meer hangen in een video en krijgen een grotere band met jouw bedrijf. Tijd om stappen te gaan maken dus!


Gamification

Gamification zal een nieuwe trend zijn in de online marketingwereld. Het gebruik van games en wedstrijden kan een leuke en boeiende manier zijn om je merk te promoten en je doelgroep te betrekken. Je kan je bezoekers of spelers belonen met prijzen, waardoor ze enorm geintresseerd worden in je merk. Je hebt een echte fan erbij en dat is toch wat je wilt.

Micro-Influencers

Naast traditionele influencers zullen micro-influencers in 2023 steeds belangrijker worden in de online marketingwereld. Micro-influencers hebben een kleiner bereik dan traditionele influencers, maar hebben over het algemeen een zeer betrokken volgersgroep. Dit is natuurlijk echt enorm interessant. De grote influencers hebben minder betrokken volgers en worden ook minder serieus genomen. Deze krijgen zulke gigantische bedragen om een bepaald product te promoten dan volgers er doorheen kunnen prikken. Ze vertrouwen het minder. Dat is met micro-influencers net anders.


Influencer

De trends in de online marketingwereld

De online marketingwereld zal blijven evolueren en veranderen. Dat is een gegeven we hebben nu een aantal trends benoemd, maar die kunnen over een paar maanden weer helemaal anders zijn. AI kan bijvoorbeeld zijn verboden of platforms kunnen niet meer hip zijn, waardoor je hele marketingstrategie in het water ligt. We hopen je in ieder geval een beetje nieuwe inspiratie te hebben gegeven met deze online marketing trends!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page