top of page

De beste online marketing tools van 2023

Kijk een online marketing tool gaat er niet voor zorgen dat je opeens wakker wordt met een fantastische online marketing strategie en duizenden bezoekers, maar het kan wel net even dat steuntje in de rug geven dat je het wat makkelijk hebt. Wij hebben zelf enorm veel ervaring met online marketing tools. Vandaar dit blog!

Online marketing tools

Hier zijn ze dan, de online marketingtools:


online marketing tools

1. Hootsuite

Als het gaat om social media management, is Hootsuite een geweldige tool die je kunt gebruiken. Het stelt je in staat om meerdere social media-accounts te beheren vanuit één dashboard. Het is lastig om altijd maar consistent te blijven met social media. Wij weten dat zelf als geen ander. Door middel van een tool als Hootsuite kan je ook berichten inplannen en vooruit werken. Dat is wel even andere koek dan elke keer een wekker te zetten wanneer je iets online op de socials wilt gooien.

2. Google Analytics

Google Analytics is een van de meest gebruikte tools voor website-analyse en rapportage. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het volgen via Google Analystics. Hierdoor kan je precies weten wat werkt en zeker ook wat niet werkt. Je kan kijken welke verkeersbronnen belangrijk zijn en welke het meeste opleveren. En het is ook nog eens helemaal gratis. Dat is nog eens een goede online marketingtool.

3. Mailchimp

Emailmarketing blijft een van de meest effectieve manieren om klanten te bereiken. Mailchimp is een emailmarketingtool die je kunt gebruiken om nieuwsbrieven en andere marketingcampagnes te creëren. Het gaat een stukje verder dan alleen simpel een mailtje te versturen. Je kan een heel schema maken voor je klant, waardoor je ze precies in je marketingfunnel kan gooien. Emailmarketing werkt nog steeds gewoon heel goed, ondanks dat mensen denken dat het al een tijdje is overleden.


online marketing

4. Canva

Canva is een grafische ontwerptool die je kunt gebruiken om aantrekkelijke en professionele ontwerpen te maken. Maar echt makkelijk. Je hebt enorm veel templates en een hele simpele manier van designen. Wij hebben zelf tools zoals Photoshop en Illustrator, maar eerlijk is eerlijk. Als we snel moeten zijn pakken we gewoon Canva. Canva is gewoon enorm snel en je kan echt professionele dingen ontwerpen met Canva. Als je tenminste een beetje weet hoe je het moet gebruiken natuurlijk.

5. Ahrefs

Ahrefs is een SEO-tool waar je alles op kan zien over SEO en jouw website. Welke links gaan er naar jouw website toe, of welke gaan er naar je concurrent. Welke zoekwoorden zijn interessant en hoeveel wordt er op gezocht? Dit zijn allemaal vragen die je aan Ahrefs kan vragen. En geloof ons, dat is echt heel handig in de wereld van SEO. Op onze SEO tool kijken we ongeveer elke dag, het is bijna een soort verslaving aan het worden.

6. Google Optimize

Google Optimize is een A/B-testtool waarmee je jouw website kunt optimaliseren voor conversies. En wie wilt er nou geen conversies toch?! Met deze tool kun je verschillende varianten van jouw website testen om te zien welke het beste presteert. Je kan pagina elementen net op een andere manier doen en die tegen elkaar uitspelen. Zo kan je dus echt uittesten wat werkt en wat niet werkt voor jouw website.


tool

7. Google Trends

Google Trends is een tool waarmee je trends in zoekopdrachten kunt zien en kunt zien welke zoekwoorden populair zijn. En dat is nogal handig als het gaat om SEO of SEA. Het stelt je in staat om zoekwoorden te vergelijken en te zien hoe de populariteit van zoekwoorden in de loop van de tijd verandert. Het is gratis en een super manier om op nieuwe content ideeën te komen.


8.Chat GPT


Ja, Chat GPT. Heb je onder een steen gelegen of heb je er al wel wat over gehoord. Chat GPT kan voor enorm veel dingen worden ingezet. Heb je een vraag, chat gpt heeft waarschijnlijk wel het antwoord. Tenminste wel met de info van 2 jaar geleden. Chat GPT is een goede manier om inspiratie op te doen voor teksten en ze op een slimme manier te gebruiken. Wij denken dat je nog steeds aanpassingen moet doen met de teksten. Maar we weten natuurlijk niet hoe het er of een jaartje uitziet. Desondanks, handige online marketingtool waar je niet meer omheen kan.De online marketingtools


We hopen dat je wat hebt aan deze onlinemarketingtools, het zijn er maar een paar natuurlijk maar ze kunnen je wel echt verder helpen met online marketing. Wij gebruiken er in ieder geval een heleboel en kunnen eigenlijk niet meer zonder.


Trouwens zoek je nou trouwens met die jouw online marketing gaan doen? Denk eens aan ons. Hoef je ook niet meer na te denken welke online marketingtools je hoeft te gebruiken!

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page