top of page

Online marketing funnel

Online marketing, iets wat niet meer weg te denken is uit een goede marketingstrategie. Vandaar dat je waarschijnlijk ook op zoek bent naar wat informatie over een online marketing funnel. We hebben veel ervaring met online marketing funnels, dus we hopen je met dit blog een stukkie verder te helpen!


online marketing foto

Wat is een online marketing funnel


Een online marketing funnel is een stappenplan dat je potentiële klanten doorloopt om uiteindelijk klant te worden. Een funnel bestaat uit meerdere fases die je klant kan doorlopen. Je klant of toekomstige klant gaat in principe aan de bovenkant van je funnel erin, en komt er als het goed is als klant aan de onderkant uit.


De belangrijkste tips om rekening mee te houden met een online marketing funnel

 • Bepaal de fases van de online marketing funnel. Maak die trechter! Het is belangrijk om gewoon te gaan beginnen en te kijken wat werkt of niet.

 • Ga kijken welke content bij welke fase past. Denk aan video’s of foto’s die kunnen helpen bij de fase. Test verschillende soorten content uit.

 • Het allerbelangrijkste is het contact met je (potentiële) klant in je funnel. Zorg ervoor dat je direct kan reageren op zijn of haar vragen. Je klant krijgt zo echt een binding met je.


online marketing funnel

1. Je marketingstrategie bepalen

 • Bepaal je doelgroep

 • Kijk welke kanalen bij je doelgroep passen

 • Ga aan de slag met contentcreatie en werk even een tijdje vooruit. Je hebt tegenwoordig genoeg tools om vooruit te werken met online marketing.

Bij het bepalen van je doelgroep is het belangrijk om te weten wie je wilt bereiken en waar deze groep zich bevindt. Online kan je op enorm veel factoren targetten. Denk aan interesses of zoekgedrag. Nadat je de doelgroep hebt gevonden ga je kijken wat voor kanalen je kan inzetten om je doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Denk aan content marketing, videomarketing, social media, SEO en ga zo maar door. Als je deze keuzes hebt gemaakt kan je aan de slag met content creatie. Handig he?! Wij raden aan om in ieder geval een tijdje vooruit te werken. Zo kom je niet weer tot stilstand als je net bent begonnen.

 • Bepaal je doelgroep

 • Kijk welke kanalen bij je doelgroep passen

 • Ga aan de slag met contentcreatie en werk even een tijdje vooruit. Je hebt tegenwoordig genoeg tools om vooruit te werken met online marketing.

2. Het vergroten van online zichtbaarheid


Een belangrijk onderdeel van een succesvolle online marketing funnel is het vergroten van je online zichtbaarheid. Hierbij kun je denken aan zoekmachine optimalisatie, social media advertising en influencer marketing. Zoals we bij de strategie al hebben gezegd, het is erg belangrijk om te kijken waar jouw doelgroep zich op bevind. Anders ben je misschien voor niks bezig. Dus om even een paar opties op te sommen:

 • Optimaliseer je website voor zoekmachines

 • Maak gebruik van social media advertising

 • Werk samen met influencers, zij worden enorm vertrouwd door hun volgers.

Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om te zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines. Heel eerlijk, hier komt nogal wat bij kijken. Wij zouden beginnen met af en toe een blog te maken met informatie over je diensten en producten. Zo bouw je een beetje autoriteit op. Door middel van te adverteren op social media kan je snel een groot bereik opbouwen. Je kan snel nieuwe mensen aanspreken die daardoor in jouw online marketing funnel gaan terechtkomen. Het zelfde geld eigenlijk voor influencer marketing.3. Leads en conversies, dat is wat we willen nauurlijk


Een online marketing funnel heeft als doel om leads te genereren en uiteindelijk conversies te behalen. Alles moet er aan bijdragen om iemand te converteren tot uiteindelijke klant. Maak je klant warm met dingen die je gratis kan weggeven en hou ze op de hoogte via emailmarketing. Maak het ze zo gemakkelijk mogelijk om in te schrijven op jouw website. Dit is echt winst voor jouw online marketing funnel.

 • Maak gebruik van lead magnets, we leggen zo uit wat we hiermee bedoelen.

 • Maak super gave converterende landingspagina’s, kijk wat werkt en pas aan!

 • Gebruik e-mailmarketing, echt een ondergeschoven kindje bij veel bedrijven maar oh zo belangrijk.

Een lead magnet is een waardevol cadeau dat je aanbiedt in ruil voor contactgegevens van een potentiële klant. Denk hierbij aan een White paper met tips over je dienst, of een gratis Webinar die ze kunnen bijwonen.


4. Meten is weten


Een van de belangrijkste factoren bij het succes van een online marketing funnel is het meten van alle data. Hierdoor kan je precies weten wat werkt en ook zeker wat niet werkt. Optimaliseren noemen we het ook wel.

 • Gebruik Google Analytics voor inzicht in je resultaten

 • Doe A/B-testen om te kijken wat werkt

 • Monitor je conversiepercentage en optimaliseer waar nodig

Met Google Analytics kun je de resultaten van je online marketing funnel meten en inzicht krijgen in het gedrag van je bezoekers. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien welke kanalen het beste werken en op welke pagina's bezoekers afhaken. Daarnaast is het ook goed om te experimenteren met A/B-testen, waarbij je twee varianten van een pagina of advertentie test om te kijken welke het beste werkt. En tot slot is het belangrijk om je conversiepercentage te monitoren en te optimaliseren waar nodig, bijvoorbeeld door de copy of call-to-action aan te passen.


Ga jij aan de slag met jouw online marketing funnel


Hopelijk heb je wat aan ons stappenplan voor jouw online marketing funnel. Er komt nogal wat bij kijken natuurlijk. Het belangrijkste is om veel verschillende dingen te gaan uittesten. Hierdoor kan je echt gaan kijken wat werkt voor jouw klanten en dit gaan opschalen. Daar zit de groei.

Team wolf online marketing

Heb je nou zoiets van, ik kan wel wat hulp gebruiken? Denk dan eens aan ons. Wij helpen enorm veel klanten met online marketing.12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page