top of page

Hoeveel kost bedrijfsfotografie?

Bijgewerkt op: 6 feb. 2023

Kijk dat is een hele logische vraag. Of het nu gaat om bedrijfsfotografie, groepsfoto’s, materiaal voor uw website of productfotografie. Kort antwoord op uw vraag: Het lig


Bedrijfsfotografie is een prachtige stap naar een online identiteit en kan echt het verschil maken online. Logisch dat wij dit zeggen trouwens, we bieden het zelf aan. Vandaar dat we in dit blog u meenemen in de wereld van bedrijfsfotografie en de kosten hiervan. Op naar mooie plaatjes!


InhoudsopgaveMaar wat kost bedrijfsfotografie nou dan?

Kijk heel eerlijk, dit kan eigenlijk niemand u precies vertellen. Het hangt nogal af van wat factoren namelijk. De grootte van de opdracht, de locatie, het niveau van de fotograaf, de resultaten van de fotograaf en de complexiteit van de opdracht. We kunnen trouwens nog wel even doorgaan, maar u begrijpt het punt. Toch hebben we gekeken naar verschillende aanbieders en zijn tot deze conclusie gekomen:Tarieven en prijzen bedrijfsfotografie

De prijzen liggen de €250,- en €2500,- of zelfs meer. Dit heeft allemaal te maken met de factoren die we net benoemd hebben. Zoekt u echt een hobbyfotograaf die gewoon even snel wat foto’s komt maken, zonder daar echt veel ervaring mee te hebben of een prijswinnende fotograaf met een hele lijst aan ervaringen en gigantische merken waarvoor gewerkt is? En als we heel eerlijk zijn, u krijgt natuurlijk gewoon waar u voor betaalt. Pas daar dan de verwachtingen op aan.Waarom bedrijfsfotografie?

Waarom? - Heel simpel!

Door bedrijfsfotografie in te zetten, maakt u het verschil! Beelden zijn veel krachtiger dan woorden. Uw bedrijf laten zien op een authentieke manier zal zorgen voor meer bereik om u heen en dit komt het bedrijf uiteindelijk absoluut ten goede.De vele positieve kanten van bedrijfsfotografie

De inzet van bedrijfsfotografie kent een hoop voordelen: U als ondernemer zijnde, wil de afstand tussen het bedrijf en potentiële klanten verkleinen. Bedrijfsfotografie kan zorgen voor meer potentiële klanten, aangezien bedrijfsfoto’s vrijwel onmisbaar zijn. Ze zijn in feite op veel mogelijke manieren in te zetten.


Maak kennis met de personen in het bedrijf

Bedrijfsfotografie is een mooie manier om kennis te maken met de personen achter een bedrijf, de algehele sfeer binnen het bedrijf en de werkzaamheden vast te leggen. Overigens kan dit op verschillende manieren. Wat dacht u bijvoorbeeld van teamfoto’s op kantoor, portretfoto’s van de medewerkers of het vastleggen van de dagelijkse werkzaamheden? Dit is leuk, omdat het gevarieerde beelden oplevert. Bovendien zal de kijker een bepaalde sfeer uit de foto’s kunnen halen.


Door medewerkers te fotograferen, zien klanten meteen met wie ze te maken hebben. Een gevoel van herkenning zorgt bovendien vaak voor een vertrouwd gevoel. Dit zal de connectie tussen uw bedrijf en de klant versterken. Het is uiteindelijk de bedoeling dat potentiële klanten daadwerkelijk klant worden en altijd bij u terug blijven komen.


Bedrijfsfoto’s geven een leuke en unieke inkijk in het reilen en zeilen van een bedrijf. De kijker krijgt een kraakhelder beeld. Potentiële klanten willen zien wat uw bedrijf juist zo onderscheidend maakt en dit kan prima bereikt worden door bedrijfsfotografie in te zetten.
Waar u aan moet denken bij de keuze voor bedrijfsfotografie

Kies voor bedrijfsfotografie en laat uw product of dienst zien aan potentiële klanten. Er zijn een aantal belangrijke zaken om mee te nemen als u kiest voor bedrijfsfotografie:


Missie

Allereerst is uw missie van belang. Zodra u zeker bent van de missie, kunt u door beeldmateriaal te gebruiken, laten zien waar de kracht van uw bedrijf ligt. De bedrijfsidentiteit zorgt voor geloofwaardigheid en meer vertrouwen in het bedrijf.


Uitstraling

Wat wilt u precies uitstralen naar bezoekers en klanten? Wilt u een hoge mate van betrouwbaarheid wanneer een potentiële klant op uw website terecht komt bijvoorbeeld, dan dient u bedrijfsfoto’s in te zetten om de potentiële klant net dat duwtje in de rug te geven. Een concept met een bepaalde uitstraling is wat potentiële klanten zal binden aan uw bedrijf.


Belichting & Huisstijl

Zaken als belichting en de huisstijl zorgen overigens voor verschillende stijlen. Het ene bedrijf kan beter op een klassieke warme manier in beeld worden gebracht, terwijl een ander bedrijf wat harder licht nodig heeft. Uiteindelijk is het dus belangrijk om een verhaal te vertellen met een duidelijke boodschap.


Doeleinden

Vergeet ook niet dat bedrijfsfoto’s voor een heleboel doeleinden ingezet kunnen worden. Er kleven eigenlijk helemaal geen nadelen aan bedrijfsfoto’s en dat maakt dat dit altijd een goede investering voor uw bedrijf is.Hoe moet u nou kiezen tussen al die verschillende aanbieders van bedrijfsfotografie?

Kijk in ieder geval naar wat voor klanten ze al hebben gehad en of de stijl bij je past. Dit is natuurlijk gewoon het belangrijkste. Zitten er een paar bij die u wel ziet zitten? Gewoon bij allemaal een offerte aanvragen, kan je die in ieder geval direct gaan vergelijken.


Dus, het antwoord is niet bepaald duidelijk. Sorry daarvoor. Vergelijk de verschillende aspect en kijk gewoon waar u een goed gevoel bij krijgt.


En nu de hamvraag. Wat vragen jullie voor bedrijfsfotografie? Kijk nu komt de monkey out the sleeve. Wij zijn altijd heel eerlijk naar onze klanten. Wilt u een budgetoptie? Moet u zeker niet bij ons zijn. Wij zijn gewoon niet goedkoop, we willen graag resultaten opleveren voor onze klanten en daar komt gewoon expertise bij kijken, oja en tijd.


En nog snel een paar tips voor op en top bedrijfsfotografie

Wat wilt u uitbeelden en uitstralen?

Welke boodschap dient voort te vloeien uit het beeldmateriaal?


Het brainstormen

een heleboel duidelijkheid en is dan ook aan te raden. U kunt namelijk uw wensen op tafel leggen en samen bepalen wij hoe de fotoshoot aangepakt zal worden. Als er bijvoorbeeld veel te zien is op één foto, wordt minder duidelijk waar het om draait. Hou ook rekening met eventuele teksten die bij foto’s geplaatst gaan worden. Als dit namelijk het geval is, zal de compositie van een foto een grote rol spelen.Tref voorbereidingen voor uw bedrijfsfotografie

In eerste instantie is het noodzakelijk om met uw medewerkers te overleggen wie er gefotografeerd zal worden. Zij dienen hier immers mee akkoord te gaan. Niet elke persoon zal even blij zijn om gefotografeerd te worden. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed met het personeel te overleggen. U kunt iedereen dan vertellen wat het idee achter de shoot is, waar de foto’s voor gebruikt zullen worden en dat ze op een zo goed mogelijke manier zullen worden gefotografeerd.


Zorg voor een positieve sfeer en een open gesprek, zodat u uw team eventueel kunt geruststellen. Het klinkt misschien wellicht ietwat overbodig, maar het is verder wel zo fijn om rekening te houden met het weer als u van plan bent om buiten foto’s te laten schieten.


Daarnaast speelt de locatie ook een rol. Een foto kan zoveel mooier worden als de locatie passend is. Dit hangt overigens wel samen met het onderwerp van de foto’s. Het is immers de bedoeling dat de foto’s een verhaal vertellen.Dingen die minder voor de hand liggend zijn en snel vergeten worden, zijn bijvoorbeeld de staat van de locatie. Wilt u graag dat de foto’s op kantoor worden gemaakt, dan dient het kantoor wel schoon en opgeruimd te zijn. Maak bureaus schoon, zorg dat prullenbakken geleegd zijn en dat er geen kabels te zien zijn. Ook de sfeer op kantoor is belangrijk.


Is het bij u op kantoor nogal saai en grauw? Zorg dan dat er iets wordt gedaan aan de aankleding. Dit kan al vrij eenvoudig door te werken met allerlei accessoires, zoals grote planten en schilderijen. Een mooie strakke locatie voegt enorm veel toe aan het beeldmateriaal.Overigens is het in sommige gevallen niet alleen raadzaam om de locatie een make-over te geven, maar ook uw personeel. Zorg ervoor dat iedereen er verzorgd uitziet en bespreek eventueel van tevoren wie er wordt gefotografeerd, zodat ze nog snel een leuk bloesje kunnen aanschaffen of iets aan hun haren kunnen laten doen.


Interesse in bedrijfsfotografie?

Trouwens, interesse gekregen? Bekijk hieronder een korte video met een paar voorbeelden van de bedrijfsfotografie die wij al hebben gedaan voor onze fantastische klanten:We staan trouwens wel zo achter onze prijzen dat we ze gewoon direct in uw mailbox stoppen, als u uw emailadres op deze pagina achter laat.


Nou hopelijk tot snel!

71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page