top of page

Hoe maak je een goede Youtubevideo?

Je wilt leren hoe je een top Youtube filmpje maakt? Dan ben je hier aan het goede adres. Er komt natuurlijk redelijk wat kijken bij het maken van een goed Youtube filmpje. In dit blog nemen we je hierin mee. Hopelijk heb je er wat aan!


Hoe maak je een Youtube video?

Nou, eigenlijk is dat vrij simpel.

 • Je hebt een apparaat nodig waar je video's mee kunt opnemen

 • Een videobewerking progamma

 • En een Youtube account

Maar wil je een goede Youtube video maken? Dan komt er bij de eerste 2 stappen wel wat meer bij kijken. Dan heb je een goede camera nodig, met goed geluid. En iemand die wel echt goed kan bewerken.


Youtube

Wat maakt een goede Youtube video?

Eentje die natuurlijk miljoenen views heeft. Helaas is dit niet altijd zo makkelijk. Vandaar dat we een paar punten voor jou hebben opgesomd. Het belangrijkste is natuurlijk dat de video is wat je publiek verwacht.

 • Inhoud: Laat direct zien waar jouw Youtube video over gaat. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw publiek wilt blijven kijken. Zorg daarna dat je inhoud natuurlijk ook echt goed is.

 • Presentatie: De manier waarop je de inhoud presenteert, is cruciaal. Zorg voor een goede verhaalstructuur, duidelijke uitleg en boeiende visuals. Wees creatief en gebruik visuele elementen om je boodschap over te brengen.

 • Kwaliteit: Je komt tegenwoordig niet meer weg met een heel goedkoop toestel, zorg er echt voor dat alles goed leesbaar is en makkelijk wegkijkt. Tegenwoordig kan je met een nieuwe mobiele telefoon trouwens al wel een redelijk eind komen hoor.

 • Duur: Dit ligt natuurlijk volledig aan het onderwerp, maar zorg ervoor dat je het zo kort mogelijk houdt. Tegenwoordig wordt de concentratieboog van mensen steeds korter. Get to the point!

Hoe kies je een onderwerp voor een Youtube video

Het kiezen van het juiste onderwerp voor je YouTubevideo is nogal belangrijk natuurlijk. Waarschijnlijk heb je zelf al wel een idee waar jouw video over moet gaan, hierbij nog een paar punten waar je rekening mee kan houden.

 • Identificeer je doelgroep: Wie wil je bereiken met je video? Definieer je doelgroep en leer hun interesses en behoeften kennen.

 • Onderzoek populaire onderwerpen: Gebruik tools zoals Google Trends, YouTube-zoekopdrachten en sociale media om te ontdekken welke onderwerpen trending zijn in jouw niche. Pas hierop je seo voor je youtubevideo aan.

 • Zoek naar gaten in de markt: Identificeer onderwerpen waar nog niet veel content over is, maar waar wel vraag naar is. Er is natuurlijk tegenwoordig op alles wel concurrentie, maar als je dus iets gevonden hebt waar nog weinig concurrentie in is, spring er dan in! Dit komt niet meer vaak in deze markt.

 • Speel in op seizoensgebonden trends: Haak in op actuele gebeurtenissen, feestdagen of speciale gelegenheden die relevant zijn voor je doelgroep. Hou ook in de gaten wat voor trends er op Youtube zelf zijn.

Remember, het kiezen van een onderwerp dat je past en waar je enthousiast over bent, is eigenlijk gewoon het belangrijkste. Oprechtheid wint het echt op Youtube.


Zorg dat je Youtube video goed vindbaar is

Dit klinkt vrij logisch, maar er komt best wat kijken bij het vindbaar maken van een Youtube video. Hieronder een paar punten waar je rekening mee moet houden.

 • Titel: Gebruik een pakkende en beschrijvende titel die de inhoud van je video samenvat. Plaats belangrijke zoekwoorden vooraan in de titel.

 • Beschrijving: Schrijf een uitgebreide beschrijving van je video waarin je de inhoud uitlegt en relevante zoekwoorden opneemt. Voeg ook relevante links en bronnen toe.

 • Tags: Gebruik relevante tags die betrekking hebben op je video. Voeg zowel specifieke als algemene tags toe om je bereik te vergroten.

 • Transcriptie en ondertiteling: Voeg een transcriptie of ondertiteling toe aan je video om de toegankelijkheid te verbeteren en zoekmachines te helpen de inhoud te begrijpen.

Dit is een hele goede manier om op een organische manier te groeien op Youtube.De juiste balans tussen entertainment en educatie

Dit is een heel dun lijntje, maar waarschijnlijk wil je 2 dingen uit je video op Youtube halen. Entertainment en mensen toch ook wat leren. Je kan dit doen door met deze punten rekening te houden:

 • Wees boeiend: Zorg ervoor dat je video interessant en boeiend is om naar te kijken. Gebruik humor, storytelling en visuele elementen om de aandacht van je publiek vast te houden.

 • Lever waarde: Bied waardevolle informatie, tips, tutorials of inzichten die relevant zijn voor je doelgroep. Help hen problemen op te lossen of nieuwe vaardigheden te leren.

 • Pas je stijl aan: Stem je presentatiestijl af op je doelgroep. Als je een jonger publiek hebt, kun je meer humor en informele taal gebruiken. Voor een professioneler publiek is een formelere stijl meer geschikt.

Ga aan de slag!

Laatste en misschien belangrijkste tip: Ga aan de slag en leer, pas aan en optimaliseer. Je zal niet in 1 keer het gouden ei vinden, maar je moet in ieder geval doorgaan. Youtube kan enorm interessant zijn, maar alle grote kanalen waren eerst ook klein haha. Je moet dus ergens beginnen, maar we hopen je met deze tips een stukje wijzer gemaakt te hebben.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page