top of page

Hoeveel gebruikers heeft Twitter?

Hoeveel gebruikers heeft Twitter?

U heeft vast wel gehoord van de termen “een tweet” of een “retweet”. Of u herkent het logo van Twitter uit duizenden. Twitter is namelijk een platform waarmee vrienden, collega’s en families met elkaar kunnen communiceren en contact kunnen houden via snelle en korte berichtjes. De gebruikers plaatsen tweets die video’s, links, foto’s en tekst kunnen bevatten. Deze berichten worden op hun profiel geplaatst en zo naar hun volgers gestuurd.


Het aantal Twitter gebruikers

Twitter is gelanceerd in 2006 en is begonnen als een micro-blog platform waarbij gebruikers berichten konden plaatsen van 140 letters per post (tweets). Later werd Twitter steeds populairder en werden de letters verhoogd naar 280. Een kort en bondig bericht.

Twitter is pas overgenomen door Elon Musk en heeft hij de helft van het personeel ontslagen. Twitter heeft 206 miljoen dagelijkse gebruikers waarvan het meeste in de Verenigde Staten met 38 miljoen dagelijkse gebruikers. Over de gehele wereld zijn er 396,5 miljoen mensen die gebruik maken van Twitter of een Twitter account bezitten, ook hier komen de meeste gebruikers uit de Verenigde Staten met 77,75 miljoen gebruikers.Hoeveel Nederlanders hebben Twitter?

Nederlanders zitten graag op social media. Volgens verschillende onderzoeken zijn Nederlanders steeds vaker actief op verschillende soorten sociale netwerken en bovendien loggen ze hier dan ook steeds vaker op in.

Het aantal Nederlanders met een Twitteraccount is afgelopen jaar gestegen. In 2021 telde Nederland maar 2,9 miljoen Twitteraars, dit is dit jaar met 22% gestegen en telde Nederland in 2022 namelijk 3,5 miljoen Twitteraars. Toch van al deze Nederlanders zitten ze niet elke dag op Twitter. Het aantal dagelijkse gebruikers was in 2022 1,45 miljoen, dit is 18% meer dan in 2021 toen waren het namelijk 1,22 miljoen Twitteraars per dag. We zien dus dat Twitter steeds populairder wordt. Toch uit onderzoek blijft dat Twitter in 2025 steeds minder gebruikt zal worden, dit doordat de jeugd weinig tot niet gebruik maakt van Twitter.De leeftijden van Twitter gebruikers

Hoewel Twitter gebruikers over de hele community verschillen als het gaat om hun leeftijd, is de meest voorkomende leeftijdsgroep wereldwijd die van 25-34 jaar oud. Ze vormen namelijk 38,5% van het gebruikersbestand van Twitter. Hieronder is een


te zien van de wereldwijde leeftijdsverdeling van Twitter.

· 13-17 jaar: 6,6% van de gebruikers

· 18-24 jaar: 17,1% van de gebruikers

· 25-34 jaar: 38,5% van de gebruikers

· 35-49 jaar: 20,7% van de gebruikers

· 50+ jaar: 17,1% van de gebruikers

Twitter wordt voornamelijk gebruikt door mannen. 70,4% van de gebruikers worden als man geïdentificeerd terwijl er maar 29,6% vrouwelijke twitteraars zijn.


Hoeveel tijd zitten we op Twitter?

Het is natuurlijk algemeen bekend dat we veel tijd op social media besteden. Het is natuurlijk erg verleidelijk om even de telefoon erbij te pakken en te kijken wat onze vrienden, families of onze sporthelden aan het doen zijn op dit moment. Uit onderzoek is gebleken dat de gebruikers op Twitter gemiddeld 6 minuten per dag spenderen op het platform.14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page