top of page

"Content Is King"

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Content marketing is iets waar u niet meer omheen kunt.
Het is dé manier om de afstand tot een potentiële klant te verkleinen.


Foto's, video's, teksten

Content marketing werkt veelal stukken beter dan alle andere vormen van online marketing. Hier gaat het namelijk erom dat u de beoogde doelgroep informatie weet te verstrekken die waardevol genoeg is om een potentiële klant aan te zetten tot actie. Het doel hierbij is natuurlijk om de klant aan het product of de dienst te binden én te behouden. Het converteren van de klant is hierbij leidend. Dit houdt eigenlijk in dat de klant tot actie overgaat. Dit is overigens altijd het belangrijkste doel bij alle vormen van marketing. Zodra u meer leert over content marketing en u begrijpt het doel achter content marketing, kunt u moeiteloos uw producten of diensten aanbieden.


Wij bij Wolf Content Marketing zijn op dit gebied echte ervaren specialisten. Dit kan iedereen zeggen, toch? Maar wij beloven het! In dit artikel zult u meer te weten komen over het populaire begrip content marketing.


Welke doelen heeft content marketing?

Zoals hierboven beschreven is het hoofddoel dat u een potentiële klant weet over te halen om zich te binden aan uw diensten of producten. Content marketing heeft echter nog andere doelen, die stuk voor stuk ook belangrijk zijn:

  1. Aandacht: Ten eerste is het de bedoeling dat met behulp van content marketing de aandacht van potentiële klanten wordt getrokken.

  2. Nieuwe leads: Daarnaast is het zeer handig voor u om het klantenbestand flink uit te breiden. Het is van belang dat de verkoop stijgt en dit kan uitstekend gestimuleerd worden middels content marketing. Daarnaast zijn het aantal leads uitermate belangrijk. Een lead is in principe iemand die geïnteresseerd is in een bepaalde dienst of een bepaald product. Het is van belang dat u leads weet te genereren.

  3. Bekendheid: Tevens is het goed om wat meer bekendheid te krijgen. Het is fijn als steeds meer mensen uw bedrijf kennen.

  4. Interactie: Tot slot is het essentieel om online contact te maken met de doelgroep.


De werking van content marketing

De werking van content marketing gaat als volgt. Een bezoeker zal online vertrouwen krijgen in uw bedrijf, diensten en producten als u een helder en positief beeld weet over te brengen. Hierbij is gebleken dat klanten vooral van authenticiteit houden. De bezoeker zal steeds vertrouwder raken en op een gegeven moment kan het zijn dat iemand behoefte heeft aan uw producten of diensten door de content van uw bedrijf. Diegene zal aan uw diensten of producten denken. Iemand heeft immers een vertrouwd gevoel. Hierdoor zal een potentiële klant over het algemeen snel kiezen voor uw bedrijf en niet voor een concurrerend bedrijf.


Voordelen van content marketing

Een content marketingstrategie is niet iets wat u zomaar even geregeld heeft. Het proces van content marketing is vrij langdurig. Het dient u te zien als een langetermijninvestering. U dient hier tijd, moeite en energie in te steken. Dit zal zich later ook zeker op verschillende manieren uitbetalen.U zult het vrij snel merken aan het aantal bezoekjes op uw website en het aantal leads. Een ander fijn voordeel van content marketing is dat er geen houdbaarheidsdatum op zit. Goede content zal bezoekers blijven interesseren. Bij een advertentie bijvoorbeeld ligt dit anders. Het aantal bezoekers daalt zodra een advertentie afloopt. Tijdgebonden en oude content is dus funest.


Met uw content geeft u de bezoeker alle informatie die ze nodig hebben. SEO-content is erg belangrijk omdat grote zoekmachines als Google zullen zorgen dat de vindbaarheid van uw website flink verhoogd wordt. Bezoekers zullen zoeken via Google bijvoorbeeld en als u zorgt dat zij het antwoord op hun vragen kunnen vinden op uw website, zal uw website omhoogschieten in de zoekmachines. Het dient hierbij wel te gaan om een duidelijk antwoord op vragen die door veel mensen ingetypt worden. Zoekmachines proberen mensen uiteindelijk zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien.


Tot slot is een fijn bijkomend voordeel dat u vrij bent om alle soorten content te gebruiken. Dit kunnen onder andere video’s zijn, foto's, teksten, podcasts en infographics.


Wolf Content Marketing is dé content marketingspecialist

Door de veelzijdigheid, creativiteit en ruime ervaring binnen ons team, kunnen wij met zekerheid stellen dat wij van Wolf Content Marketing net een stapje verder gaan om samen met u de doelstellingen te behalen.


Schroom vooral niet om contact met ons te leggen via de website. Hier treft u veel meer informatie aan over ons en onze werkwijze. Ons team staat u graag te woord, mocht u vragen hebben!
26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page