top of page

Marketingbureau

Een online marketing bureau, het worden er steeds meer en worden ook steeds populairder.

Wat is

Wat is een marketingbureau?

De betekenis zit eigenlijk al in de naam: een bureau dat marketing verricht. Elk bedrijf maakt wel gebruik van een bepaalde soort van marketing en hoewel iedereen wel ongeveer een idee heeft bij het woord marketing, weten niet veel mensen hoe een goede marketingstrategie in elkaar zit. Het aantal marketingbureaus is de afgelopen jaren ook enorm gestegen in Nederland.


Wat doen marketingbureaus?

De taak van een marketingbureau is dan om uw bedrijf of product zichtbaar te brengen bij de juiste doelgroep. Mocht u nog niet weten wie uw doelgroep is, kunnen ook marketingbureaus dit achterhalen. Niet ieder marketingbureau is hetzelfde en doet hetzelfde, elk heeft zo zijn specialiteiten. Online marketingbureaus houden zich bijvoorbeeld dan ook vooral bezig met het vindbaar maken van websites.

Een aantal voorbeelden van taken die marketingbureaus volbrengen:


  • SEO

  • SEA

  • Website optimalisatie

  • E-mail marketing

  • Viral marketing

  • Social media marketing


Wat kost een marketingbureau?

We weten wat een marketingbureau is en wat het precies doet, maar wat kost het dan precies? Dit is nou het lastige van een marketingbureau, er hangt namelijk geen vast prijskaartje aan de diensten van een marketingbureau, de prijs wordt namelijk bepaald door het doel dat behaald moet gaan worden. Dit kan een bedrag van €1500,- zijn maar kan ook zeker oplopen tot €100.000,-. Wanneer u op zoek gaat naar een online marketingbureau is het belangrijk om te onthouden dat marketing een proces is dat constant onderhouden moet worden.


Wat levert het op?

Het samenwerken met een marketingbureau brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Marketingbureaus maken gebruik van handige betaalde software. Door routine en ervaring leveren marketingbureaus over het algemeen een stuk sneller op dan specialisten die in huis worden gehaald. U kunt prijzen afspreken waardoor je controle hebt over de totale kosten en marketingbureaus zorgen ervoor dat campagnes bijvoorbeeld vloeiend verlopen.

bottom of page