top of page

Longtail-keywords

Voor de wat specifiekere klanten onder ons.

Wat is

Wat zijn longtail-keywords?

Naast dat losse zoekwoorden populair zijn op google, zijn longtail-keywords ook zeer populair bij zoekmachine optimalisatie. Dit zijn combinaties van drie of vier woorden die dan zeer specifiek zijn. In tegenstelling tot meer algemene zoekwoorden ligt de conversie bij langere zoektermen vaak hoger.


“Long tail” is letterlijk “lange staart”. Dit betreft dan de zoekopdrachten die langer zijn dan maar één specifiek woord. Wanneer iemand zoekt naar “voetbal” is het niet duidelijk wat deze persoon precies zoekt. Met “voetbal club Arnhem” zal hier vaak Vitesse mee bedoeld worden, met “leren voetbal kopen online” wil iemand een voetbal bestellen die gemaakt is van leer. Door gebruik te maken van longtail-keywords kunnen dus meer relevante pagina’s gevonden worden door de doelgroep.


Hoe werkt longtail-keywords?

Niemand zoekt in lange, grammaticaal correcte zinnen. Dit betekent dat mensen liever “bolus kopen Goes” typen dan “ik wil een bolus kopen in Goes”. Om zo de zoekers toch te bereiken was de standaard SEO richtlijn om meerdere malen “bolus kopen Goes” in de teksten van een bakker uit Goes te verwerken. Dit zijn natuurlijk geen correcte zinnen en zijn dan ook vaak wat lastiger te verwerken. Toch worden ze wel steeds populairder omdat Google steeds slimmer wordt en ze zoekopdrachten kunnen matchen bij een resultaat.

Wanneer iemand specifiek op zoek is naar een product of dienst, is de kans vaak groter dat deze persoon daadwerkelijk bereid is om tot aankoop over te gaan. Losse zoekwoorden duiden vaak op oriëntatie terwijl via longtail-keywords klanten vaak echt op zoek zijn naar een product en dus mogelijk een nieuwe klant kunnen worden.

bottom of page