top of page

Klanten

Een reiziger, passagier, patiënt, cliënt, gast, bouwheer en opdrachtgever. Dit zijn allemaal termen voor een klant, maar wat is een klant nou precies?

Wat is

Een klant is de afnemer van een product of een dienst van een leverancier. Hier staat vaak betaling tegenover. Voor veel organisaties zijn de klanten een belangrijke bron om zowel indirect als direct inkomsten te verwerven. Indien er sprake is van een vrije markt kan de klant vrij tussen meerdere leveranciers kiezen waardoor de leverancier zich dus moet onderscheiden van de concurrent om zo klanten te werven.


Hoe werf ik nieuwe klanten?

U kunt niet wachten om nieuwe klanten te werven, dit begrijpen wij helemaal en zullen wij u een stappenplan voorschotelen zodat u gelijk aan de slag kan.


1. Bepaal uw ideale klant: U kan natuurlijk niet iedereen bereiken. Hiervoor zal u namelijk een enorm marketingbudget nodig hebben. Wanneer u durft te zeggen wie u specifieke doelgroep is en wat uw klanten willen, kunt u pas op zoek naar hun.


2. Start uw marketing: Begin met het bekendmaken van uw bedrijf. Uw potentiële klanten weten nog niet wat u doet en wie u bent. Maak het bedrijf daarom actief bekend onder uw doelgroep.


3. Verhoog aantal klantcontacten: Zorg ervoor dat u verschillende momenten creëert waarop uw klanten met u in contact komen. Deel interessante dingen met uw doelgroep.


4. Benoem exclusieve aanbiedingen: Maak uw aanbod exclusief of bied iets extra’s aan om aankopen te stimuleren. Een korting of een gratis product vinden klanten natuurlijk geweldig.


5. Verkoop via online marktplaatsen: Meld u aan bij een online marktplaats. Door u hier aan te melden maakt u een begin met het opbouwen van een klantrelatie of netwerk. Dit is een online plek waarbij u een naam kunt opbouwen en het is belangrijk om in de toekomst aan klanten te komen.

bottom of page