top of page

Waarom is content marketing zo belangrijk?

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Content is tegenwoordig overal te vinden en een term dat enorm veel wordt gebruikt in de marketingwereld, maar waarom is het nou zo belangrijk voor uw resultaat online? In dit blog nemen we u mee in de wereld van content marketing!Het is een mega blog geworden met allerlei verschillende soorten onderwerpen, hieronder kunt u de inhoudsopgave zien, want wij verwachten ook niet dat u alles gaat lezen.:)Inhoudsopgave


Wat valt er precies onder content marketing?

In principe is online bijna alles content. Het enige verschil tussen normale content en content marketing is dat content marketing geschreven of gemaakt is voor een bepaalde doelgroep, met het doel deze doelgroep te overtuigen tot bijvoorbeeld een aankoop of offerte. We hebben enkele vormen van content marketing hier beneden opgesomd:

Je kan het zo gek niet verzinnen en het valt onder content marketing.Waarom kan u tegenwoordig niet meer om content marketing heen?


Wij zijn natuurlijk gefocust op de online content en zullen ons hier dan ook op richten. Content marketing is tegenwoordig het belangrijkste om te optimaliseren voor de zoekmachines, zoals Google natuurlijk. Hoe beter de gemaakte content aansluit bij uw beoogde doelgroep, hoe beter u gevonden zult worden online. Vroeger keek Google in principe alleen naar tekst, omdat tekst het enige is wat het algoritme daadwerkelijk kan lezen via code. Tegenwoordig is het algoritme zo slim dat het ook kijkt naar de verschillende soorten content die op een pagina staan. Dit kom omdat het algoritme weet dat een bezoeker, een site beter vindt wanneer er verschillende soorten content op staat.


Het is dus belangrijk om verschillende soorten content te gebruiken op uw website. We hebben ons nu alleen gericht op de zoekmachines, echter is het natuurlijk belangrijker om te kijken naar de bezoeker die op uw site komt! Allereerst hebben we een paar leuke statistieken gevonden uit recente onderzoeken over content marketing.


  • Een gemiddeld persoon leest ongeveer 20% van een webpagina, wanneer er wordt gekeken naar wat er dan blijft hangen, komen beelden zoals video’s of foto’s op 80% uit.

  • 90% van mensen die online shoppen vinden video’s heel nuttig

  • 65% van de bezoekers is meer betrokken door afbeeldingen of video’s

  • 93% van alle menselijke communicatie is visueel

  • Een mens kan iets visueels ongeveer 60.000 keer sneller verweken dan een stuk tekst.


Wij houden altijd van dit soort statistieken, omdat het tastbaarder is dan ons woord. Het is dus duidelijk dat wanneer u uw bezoeker wilt overtuigen op uw website, content eigenlijk niet kan missen.Waarom u nou echt voor content marketing moet kiezen


Maar content marketing behelst een heleboel gebieden. Het gaat hierbij om zo ongeveer alle werkzaamheden omtrent de creatie, publicatie en verspreiding van content, bedoeld voor een beoogde doelgroep. Dit alles met als doel om een vertrouwensband op te bouwen met bezoekers en potentiële klanten.


Als u weet waar u mee bezig bent, kunt u door middel van content marketing grote successen behalen. Content marketing gaat niet alleen over positieve reviews, likes en een leuke inhoud op een website. Content marketing op een juiste wijze inzetten kan veel meer opleveren voor uw bedrijf dan u in eerste instantie wellicht zult denken.Een solide fundering leggen

Content marketing vormt, zoals hierboven beschreven, de basis voor een solide online marketing fundering. Content marketing toepassen is een langetermijninvestering. Duurzaamheid is het sleutelwoord. Verwacht vooral niet dat het draait om snelle verkopen bijvoorbeeld. Uw onderneming profiteert enorm van de opgebouwde vertrouwensband met potentiële klanten. Het langetermijneffect zal nog lange tijd merkbaar zijn als u geduldig bent en een gerichte aanpak hanteert. Sommige vormen van content blijven klanten jarenlang aantrekken en zijn enorm succesvol.


De online vindbaarheid groter maken

De vindbaarheid van uw onderneming groter maken kan via SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Content die inhoudelijk waardevol is, relevant en vooral uniek doet het heel goed in zoekmachines. Google bijvoorbeeld zal dolblij zijn met uw content en u hoger plaatsen in de zoekresultaten.


De online vindbaarheid zal hierdoor alleen maar meer stijgen. Het schrijven van SEO-teksten is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is ook weer niet zo dat u het niet kunt leren. Er bestaan tegenwoordig een hele hoop hulpmiddelen om u te begeleiden bij het schrijven van een SEO-waardige tekst.


Goede content schrijven op een SEO manier is wat dat betreft prima te leren door veel te oefenen. Goed vindbaar worden is namelijk essentieel!Zorg dat het merk groot wordt

Merkbekendheid is essentieel. Het is noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen weten waar uw onderneming voor staat en wat het verhaal achter uw bedrijf is. Wat maakt uw bedrijf uniek ten opzichte van de concurrent? Mensen zijn dol op authentieke, rauwe verhalen met betekenis. Iets wat inspirerend is, zal langer blijven hangen. Het is de kunst om in te spelen op het interessegebied van de beoogde doelgroep en in contact te zijn én blijven met deze mensen.


Leads, leads en nog meer leads

Leads en conversies zijn nodig om te overleven als onderneming. Mensen moeten geprikkeld worden en zich aangetrokken voelen. Webinars kunnen een rol spelen, omdat een webinar bij uitstek de manier is om direct contact te leggen met de doelgroep middels een interview en het beantwoorden van vragen. Het delen van uw kennis en kunde is ook een manier om voor verbinding te zorgen. Dit hangt overigens ook samen met het aanbieden van exclusieve content. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. Een groot deel van deze leads zal graag klant worden. Het is belangrijk om eerst het vertrouwen van deze mensen te winnen.


Dit duurt over het algemeen een tijdje. Trust us we know..


Een goede relatie met uw klanten opbouwen

Content marketing is ook nodig om een goede klantrelatie te creëren. Klanten worden graag geïnspireerd, geraakt en vermaakt door oprechte content die inhoudelijk iets bijdraagt. Alleen op die manier kan uw onderneming (en merk) groeien. Zodra u het vertrouwen van klanten heeft gewonnen, zullen de meeste klanten loyaal en trouw zijn. Zij zullen uw onderneming altijd verkiezen boven concurrenten.


Probeer hierbij in te spelen op de interesses en behoeftes van de doelgroep.Geduld loont

Rome is natuurlijk ook niet op één dag gebouwd.


Geduld is dus belangrijk als u kiest voor content marketing. Eenmalig of een paar keer een goede blog schrijven of een populaire video maken, zal niet in één klap zorgen voor merkbekendheid. Hiervoor is consistentie nodig. Het voortdurend presteren op de lange termijn is wat uw onderneming uiteindelijk groot gaat maken. Het is belangrijk om content te blijven creëren en zichtbaar te blijven en vooral ook vindbaar. Alleen op die manier houdt u de doelgroep goed bij u.
Content Marketing Trends


Reel? TikTok? GIFs? Foto? Video? Boomerang? Slowmo?


Content marketing is mateloos populair en dus is het belangrijk om de laatste trends goed bij te houden. Alleen dan kunt een waardevolle speler op de markt worden. Allerlei ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en trends worden in een mum van tijd vervangen door nieuwe, andere trends. Zodra u achter de feiten aanloopt, kan het goed zijn dat u potentiële klanten misloopt en dit is allerminst de bedoeling.


De trend die video content heetContentstrategieën werken veelal met video’s en dit wordt steeds belangrijker. Het gebruik van video’s kent namelijk een heleboel voordelen. Het percentage mensen dat een video helemaal afkijkt is tweemaal zo hoog als mensen die een blog van A tot Z uitlezen. Op Twitter alleen al worden dagelijks zo’n 2 miljard filmpjes bekeken.


De voordelen van video’s zijn de snelheid ten eerste. Een video is de ideale manier om op een snelle manier iets uit te leggen of over te brengen. De mens lijkt steeds eenvoudiger afgeleid te zijn en daarom werken video’s vaak beter dan geschreven teksten. Bovendien is tijd natuurlijk geld. Daarnaast hebben jongeren video’s nodig en geven zij aan deze behoefte te hebben.


Tevens zorgen video’s ervoor dat potentiële klanten en bezoekers van uw website langer blijven hangen. Dit is weer goed voor de ranking van de site in Google. Bovendien houdt men van video content omdat we massaal visueel ingesteld zijn. We moeten dingen voor ons kunnen zien en informatie komt beter binnen als dat per video gebeurt.Het prioriteren van de doelgroep


Eigenlijk is het vrij simpel: zorg ervoor dat u de doelgroep kunt voorzien van inhoudelijke content die specifiek gericht is op deze mensen!


Content waar mensen iets aan hebben, die eenvoudig te begrijpen is en gemaakt is voor mensen, is perfect. Het is dus nodig dat er goed geschreven teksten zijn. Maar dit is niet voldoende. Het blijft een cliché, maar beelden zijn krachtiger dan woorden. Een foto zegt veel meer dan 1000 woorden. Blijf dus inzetten op beeldmateriaal.


Daarnaast scoren artikelen met zo’n 1400 woorden gemiddeld het allerbeste is gebleken. De lengte van uw content is dus ook van belang. Hierbij geldt ook weer dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Het is dus beter om een inhoudelijk goed artikel te schrijven dat daadwerkelijk iets bijdraagt, dan het blind staren op het aantal woorden.Data


Een andere trend is en blijft data. Geef men wat ze willen. Dit kunt u het beste bereiken door uit te zoeken wie de doelgroep precies is. Daarnaast is het essentieel dat u de behoeftes van uw doelgroep goed kent en ook weet hoe u deze groep kunt bereiken. De verschillende mediakanalen spelen hierbij een rol.


Leer uw klanten goed kennen en voorzie ze van de content die ze willen krijgen. Data helpt bij het beter leren begrijpen van uw doelgroep. Probeer te onderzoeken waar de doelgroep naar zoekt en waarom ze dit doen. Dit kan door gebruik te maken van Google Tools onder andere. Allerlei reviews, forums en social mediakanalen laten zien wat de doelgroep vindt en denkt. Probeer dit zoveel mogelijk te achterhalen. Ook kunt u proberen de doelgroep directer te benaderen, namelijk door het gesprek aan te gaan. Zo kunt u achterhalen wat de verwachtingen zijn en hun ervaringen.Een transparante wereld is een fijne wereld


In deze tijden is er vaak sprake van nepnieuws. Dit komt omdat het nieuwsaanbod zo immens groot is en men uit een heleboel kanalen kan kiezen. Online marketing streeft ernaar om nóg meer te werken met transparantie en authenticiteit. Het wordt steeds belangrijker om oprecht te zijn en dit uit te dragen naar potentiële klanten en bezoekers. Eerlijkheid loont, evenals openheid.


Men lijkt het steeds sneller door te hebben wanneer zaken niet echt zijn. Het is per slot van rekening belangrijk dat u een vertrouwensband opbouwt met de doelgroep. Laat zien hoe u te werk gaat, ga het gesprek met de doelgroep vooral niet uit de weg en laat nadelen en eventuele fouten zien en geef dit ook toe. Mensen houden van de rauwe werkelijkheid.


Live gaan wordt belangrijker


Het is iets wat al best populair is, maar nu nog veel belangrijker wordt: live content.


Sinds de komst van Covid bijvoorbeeld, zijn livestreams niet meer weg te denken. Dit komt doordat men massaal thuis kwam te zitten en bedrijven en influencers een manier zochten om contact te leggen met hun doelgroep. Livestreams waarbij u een kijkje achter de schermen laat zien of vragen beantwoordt van mensen, doen het vrijwel altijd goed. Kennis delen kan overigens door middel van een webinar. Een webinar gaat, in tegenstelling tot een livestream, over een bepaald onderwerp.


De sleutel tot succes hierbij is om het hele gebeuren interactief te houden. Stel dus vooral vragen aan uw kijkers en onderzoek allerlei dingen door middel van een poll bijvoorbeeld.


Content Marketing Tips

Voor bedrijven is content marketing enorm van belang. Waar het ene bedrijf snel is met verschillende vormen van content marketing, heeft een ander bedrijf nog grote moeite met het op een correcte manier inzetten van content marketing. Bovendien verandert deze fascinerende wereld voortdurend.Onze Gouden tips


Stel een doel

Ten eerste is het belangrijk om doelen te stellen dit blijvend te doen. Uw doel is eigenlijk het startpunt. Het heeft namelijk bar weinig zin om zomaar wat content te creëren. Het gaat om uw missie achter het strategieplan. Deze missie is een soort van leidraad waar de doelgroep veel aan zal hebben. Overigens verandert een strategieplan met de doelgroep mee. U geeft de doelgroep waar zij behoefte aan hebben.


Duidelijke doelgroep

Een andere gouden tip is het in kaart brengen van de doelgroep. Het is daarbij goed om voor uzelf te bedenken wie uw content gaat lezen en bekijken. Bedenk wat de eigenschappen van deze doelgroep zijn en waar hun interesses precies liggen.


Val op

Er wordt er bij het maken van content vaak vastgehouden aan standaardlengtes en hoeveelheden. Het is ook weleens fijn om hiervan af te wijken en bijvoorbeeld te gaan voor een e-book. Bovendien is een mix van verschillende soorten content vaak ook goed. Zo kunt u de doelgroep bereiken via een podcast bijvoorbeeld, maar wat dacht u van een Webinar, infographic of een fotoshoot?Visuele Content

De rol van visuele content, zoals video’s wordt steeds essentiëler en groter. Hoe de soorten content de wereld in geslingerd worden is ook een kwestie om op voorhand grondig uit te zoeken. Welke social media wilt u graag inzetten en waarom? Hoe wilt u dit precies aanpakken? Een ander punt is de keuze voor CMS (content managementsysteem). Een fijn systeem is de ideale manier om content te verspreiden. Kies voor een systeem waar u zich comfortabel bij voelt. Het is het fijnste om alle content op één plek bij elkaar te hebben. Deze content dient regelmatig geüpdatet te worden. Het optimaliseren van social media is dan ook een must.


Let op dat telefoontje

Tot slot dient u niet uit het oog te verliezen dat bezoekers tegenwoordig bijna altijd gebruik maken van hun tablet of smartphone als ze online op zoek gaan naar producten of diensten. Er zijn nog te veel vormen van content die niet beschikbaar zijn - in vorm van een responsive design - op een tablet of mobiele telefoon en dit is erg zonde, omdat u op deze manier potentiële klanten misloopt.


Promotie

Naast het plaatsen van de content is het enorm van belang dat u deze content ook gaat promoten. Alleen dan kunnen mensen bekend worden met uw onderneming. Content posten en hopen dat de rest vanzelf gaat is nou niet bepaald de manier om als bedrijf te groeien. Content kan ook aangeboden worden aan andere websites. Google Analytics is bijvoorbeeld belangrijk, omdat u op die manier alle content kunt bijhouden. U krijgt meteen een beeld van hoe de zaken ervoor staan.


Waar kan Wolf Online Marketing u bij helpen?


Wij houden enorm van content in alle verschillende soorten en maten. We kijken samen naar welke content voor u belangrijk is en gaan volle bak aan de slag!Veel gestelde vragen over, Waarom is content marketing zo belangrijk?


1. Hoe kan ik als bedrijf profiteren van content marketing?


Content marketing biedt bedrijven de mogelijkheid om waardevolle inhoud te creëren en te verspreiden die gericht is op hun doelgroep. Door relevante en boeiende content te delen, kunnen bedrijven vertrouwen opbouwen, hun merkbekendheid vergroten, leads genereren en een sterke relatie opbouwen met hun klanten.


2. Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van content marketing en hoe kan ik deze implementeren?


De nieuwste trends op het gebied van content marketing omvatten onder andere een grotere nadruk op videocontent, het prioriteren van de doelgroep door gepersonaliseerde inhoud te leveren, het gebruik van data om beter inzicht te krijgen in de doelgroep en trends, en het belang van transparantie en authenticiteit in de content. Bedrijven kunnen deze trends implementeren door hun contentstrategieën aan te passen en gebruik te maken van tools en technologieën die hen helpen bij het produceren en verspreiden van effectieve content.


3. Welke rol spelen verschillende soorten content, zoals video's en blogs, in een effectieve content marketingstrategie?


Verschillende soorten content spelen verschillende rollen in een content marketingstrategie. Video's kunnen bijvoorbeeld zorgen voor hogere betrokkenheid en een grotere impact hebben op kijkers dan geschreven tekst. Blogs kunnen worden gebruikt om diepgaande informatie te verstrekken en expertise te tonen binnen een bepaald vakgebied. Het is essentieel om een ​​mix van verschillende soorten content te gebruiken om verschillende aspecten van de doelgroep aan te spreken en hun behoeften en interesses te vervullen.


196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page