• Stijn Buijsrogge

Waarom Content Marketing?

Digitale marketing heeft als basis content marketing.

Maar content marketing behelst een heleboel gebieden. Het gaat hierbij om zo ongeveer alle werkzaamheden omtrent de creatie, publicatie en verspreiding van content, bedoeld voor een beoogde doelgroep. Dit alles met als doel om een vertrouwensband op te bouwen met bezoekers en potentiële klanten. De content die aangeboden wordt, bestaat uit allerlei vormen zoals video’s, foto's, blogs, webinars en veel meer.

Als u weet waar u mee bezig bent, kunt u door middel van content marketing grote successen behalen. Content marketing gaat niet alleen over positieve reviews, likes en een leuke inhoud op een website. Content marketing op een juiste wijze inzetten kan veel meer opleveren voor uw bedrijf dan u in eerste instantie wellicht zult denken.

Daarom nemen wij van Wolf Content Marketing u mee in dit artikel over het belang van content marketing.


Een solide fundering leggen

Content marketing vormt, zoals hierboven beschreven, de basis voor een solide online marketing fundering. Content marketing toepassen is een langetermijninvestering. Duurzaamheid is het sleutelwoord. Verwacht vooral niet dat het draait om snelle verkopen bijvoorbeeld. Uw onderneming profiteert enorm van de opgebouwde vertrouwensband met potentiële klanten. Het langetermijneffect zal nog lange tijd merkbaar zijn als u geduldig bent en een gerichte aanpak hanteert. Sommige vormen van content blijven klanten jarenlang aantrekken en zijn enorm succesvol.


De online vindbaarheid groter maken

De vindbaarheid van uw onderneming groter maken kan via SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Content die inhoudelijk waardevol is, relevant en vooral uniek doet het heel goed in zoekmachines. Google bijvoorbeeld zal dolblij zijn met uw content en u hoger plaatsen in de zoekresultaten.

De online vindbaarheid zal hierdoor alleen maar meer stijgen. Het schrijven van SEO-teksten is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is ook weer niet zo dat u het niet kunt leren. Er bestaan tegenwoordig een hele hoop hulpmiddelen om u te begeleiden bij het schrijven van een SEO-waardige tekst.Goede content schrijven op een SEO manier is wat dat betreft prima te leren door veel te oefenen. Goed vindbaar worden is namelijk essentieel!


Zorg dat het merk groot wordt

Merkbekendheid is essentieel. Het is noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen weten waar uw onderneming voor staat en wat het verhaal achter uw bedrijf is. Wat maakt uw bedrijf uniek ten opzichte van de concurrent? Mensen zijn dol op authentieke, rauwe verhalen met betekenis. Iets wat inspirerend is, zal langer blijven hangen. Het is de kunst om in te spelen op het interessegebied van de beoogde doelgroep en in contact te zijn én blijven met deze mensen.


Leads, leads en nog meer leads

Leads en conversies zijn nodig om te overleven als onderneming. Mensen moeten geprikkeld worden en zich aangetrokken voelen. Webinars kunnen een rol spelen, omdat een webinar bij uitstek de manier is om direct contact te leggen met de doelgroep middels een interview en het beantwoorden van vragen. Het delen van uw kennis en kunde is ook een manier om voor verbinding te zorgen. Dit hangt overigens ook samen met het aanbieden van exclusieve content. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. Een groot deel van deze leads zal graag klant worden. Het is belangrijk om eerst het vertrouwen van deze mensen te winnen.

Dit duurt over het algemeen een tijdje.


Een goede relatie met uw klanten opbouwen

Content marketing is ook nodig om een goede klantrelatie te creëren. Klanten worden graag geïnspireerd, geraakt en vermaakt door oprechte content die inhoudelijk iets bijdraagt. Alleen op die manier kan uw onderneming (en merk) groeien. Zodra u het vertrouwen van klanten heeft gewonnen, zullen de meeste klanten loyaal en trouw zijn. Zij zullen uw onderneming altijd verkiezen boven concurrenten.

Probeer hierbij in te spelen op de interesses en behoeftes van de doelgroep.


Geduld loont

Rome is natuurlijk ook niet op één dag gebouwd.

Geduld is dus belangrijk als u kiest voor content marketing. Eenmalig of een paar keer een goede blog schrijven of een populaire video maken, zal niet in één klap zorgen voor merkbekendheid. Hiervoor is consistentie nodig. Het voortdurend presteren op de lange termijn is wat uw onderneming uiteindelijk groot gaat maken. Het is belangrijk om content te blijven creëren en zichtbaar te blijven en vooral ook vindbaar. Alleen op die manier houdt u de doelgroep goed bij u.


Wolf Content Marketing, dé content marketingspecialist

Wilt u meer weten over content marketing en de werking hiervan, neem dan snel contact op met ons op.

Wij kunnen u haarfijn uitleggen wat wel en niet te doen op het gebied van content marketing. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via de website, maar bellen of e-mailen kan natuurlijk ook altijd.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven