• Stijn Buijsrogge

Video op uw website: 4 goede redenen

Heeft u enig idee hoeveel video we kijken? Gemiddeld ongeveer zo’n 200 minuten per dag. Dat is ruim 3 uur! Een deel daarvan is het gevolg van alle video content op websites en sociale media. De tijd die we spenderen aan het kijken van filmpjes nog steeds toe en daar liggen voor uw bedrijf dan ook grote kansen.Video maakt een belangrijk deel uit van ons dagelijkse leven. Vrijwel alle grote bedrijven zijn daarom al video content gaan gebruiken in hun online marketing activiteiten. Waarom zou u dat ook niet gaan doen? Video neemt namelijk in rap tempo het internet over.


Vandaag de dag is video zo dominant aanwezig, dat het onmogelijk genegeerd kan worden. Daarom hier 4 goede redenen om te starten met video op uw website.


Inhoudsopgave

1. Video zorgt dat uw boodschap beter over komt

2. Video is een enorme conversie booster

3. Meer ‘Likes en shares’ door video

4. Video is gemakkelijker te consumeren

Video content op uw website


gif

1. Video zorgt dat uw boodschap beter over komt

Stel dat u op uw website wilt uitleggen hoe een van uw producten gebruikt kan worden. Zou u dat dan beter met tekst kunnen doen of zou een video beter werken?


Video’s zijn perfect voor het geven van instructies, product demonstraties of een inkijkje te geven in uw bedrijf. Zelfs het uitleggen van zelfs de meest complexe dingen wordt een stuk gemakkelijker wanneer u daarvoor video content gebruikt.


Het spreekwoord ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’ is bij iedereen bekend. Kunt u zich eens voorstellen wat een filmpje op uw website doet. Met een video kunt u zelfs de kleinste details in beeld brengen en uw website bezoekers weten daarmee precies wat ze van uw product of dienst kunnen verwachten.2. Video is een enorme conversie booster

Wanneer u video gebruikt in uw online marketing campagne kan dat duidelijk zorgen voor het verhogen van de conversie. Video’s op landingspagina's zijn bijzonder effectief. Door video te gebruiken om uw de diensten of producten in beeld te brengen die uw bedrijf te bieden heeft kunt u details in beeld brengen die in een tekst niet zijn te beschrijven.


Het gebruik gebruiken van video content in plaats van tekst heeft grote voordelen. Video geeft uw website extra cachet en houdt de aandacht van bezoekers langer vast dan tekst. Bovendien zorgt video zorgt voor een lagere bounce rate, dat is het aantal bezoekers dat wegklikt op een site. En misschien wel het belangrijkste voordeel: video neemt de drempel om over te gaan tot actie weg en zal de conversie van uw website een flinke boost geven.


3. Meer ‘Likes en shares’ door video

Wel eens een video gezien die u de moeite waard vond om te delen op uw sociale media? Vast wel! We leven in een tijdperk gedomineerd door social media en het ‘viraal’ gaan van video’s op Facebook of Instagram is niets nieuws.


Wanneer mensen uw video leuk vinden, zullen ze niet lang na hoeven denken om op de knop te klikken om de video met anderen te delen. Dat kan dus ook met de video’s van uw bedrijf gebeuren. Meer likes en shares zijn gratis reclame voor uw bedrijf. Video content is daarmee een belangrijk onderdeel van social media marketing.


4. Video is gemakkelijker te consumeren

Mensen kiezen graag voor makkelijk. Video content is gemakkelijk te consumeren en dus heeft video bijna altijd de voorkeur boven tekst. Reden genoeg om video deel uit te laten maken van uw online marketing strategie.


In plaats van door een uw bezoekers door een lange tekst heen te laten scrollen kunt u uw bezoekers ook een gemakkelijk te kijken video aanbieden. Met een video zal uw boodschap gemakkelijker te consumeren zijn en uw bezoeker zal gemakkelijker zijn aan te zetten tot actie. Een goede video zorgt daarmee voor extra omzet!


Video content op uw website

Lo van bovenstaande argumenten zijn er nog talloze andere redenen waarom het een goed idee is om video te gebruiken op uw website. Onthou goed dat hoe populair video ook is, om de websitebezoeker in beweging te krijgen en zo ver te krijgen dat er een bestelling wordt geplaatst, een offerte wordt aangevraagd of een afspraak wordt gemaakt zult u moeten zorgen voor goede website content.


De content moet niet alleen leuk zijn om te kijken, maar ook informatief. De video zal voor de kijker van bepaalde waarde moeten zijn. Zorg er dus voor dat de kijker iets leert van uw video’s en let erop dat u niet alleen maar dingen probeert te verkopen.


Als u dit liever wilt uitbesteden, zijn wij er natuurlijk altijd voor u.:) Bakkie doen?

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven