top of page
  • Stijn Buijsrogge

Tips voor professionele bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is essentieel!


Waarom? - Omdat het veel kan toevoegen aan het uitdragen van de boodschap van uw bedrijf. Potentiële klanten krijgen meteen een beeld van de algehele sfeer, zien wie de medewerkers zijn binnen het bedrijf en dit zal positieve gevoelens opwekken.


Wij bij Wolf Content Marketing zijn gespecialiseerd in bedrijfsfotografie en kunnen voor een perfecte afspiegeling van uw bedrijf zorgen.


Hoe? Lees maar gewoon verder… Zo weet u een beetje wat u kunt verwachten als u besluit te kiezen voor bedrijfsfotografie en kunt u zich hierop voorbereiden.


Fotografie is immers een behoorlijk breed specialistisch vakgebied, maar bedrijfsfotografie is nóg specifieker.


Zaken om bij stil te staan wanneer u kiest voor een bedrijfsfotograaf


Allereerst is het doel van de foto’s vrij belangrijk. Dit bepaalt namelijk in grote lijnen ook wat voor soort foto’s de wij zullen maken. Het is dus goed om hierover na te denken.


Wat wilt u uitbeelden en uitstralen?

Welke boodschap dient voort te vloeien uit het beeldmateriaal?

Het brainstormen met de ons zorgt voor

een heleboel duidelijkheid en is dan ook aan te raden. U kunt namelijk uw wensen op tafel leggen en samen bepalen wij hoe de fotoshoot aangepakt zal worden. Als er bijvoorbeeld veel te zien is op één foto, wordt minder duidelijk waar het om draait. Hou ook rekening met eventuele teksten die bij foto’s geplaatst gaan worden. Als dit namelijk het geval is, zal de compositie van een foto een grote rol spelen.


Probeer dus altijd zoveel mogelijk aan te geven en te bespreken met ons. Alleen dan kan het mooiste resultaat behaald worden!


Tref voorbereidingen voor uw bedrijfsfotoshoot


In eerste instantie is het noodzakelijk om met uw medewerkers te overleggen wie er gefotografeerd zal worden. Zij dienen hier immers mee akkoord te gaan. Niet elke persoon zal even blij zijn om gefotografeerd te worden. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed met het personeel te overleggen. U kunt iedereen dan vertellen wat het idee achter de shoot is, waar de foto’s voor gebruikt zullen worden en dat ze op een zo goed mogelijke manier zullen worden gefotografeerd.


Zorg voor een positieve sfeer en een open gesprek, zodat u uw team eventueel kunt geruststellen. Het klinkt misschien wellicht ietwat overbodig, maar het is verder wel zo fijn om rekening te houden met het weer als u van plan bent om buiten foto’s te laten schieten.


Daarnaast speelt de locatie ook een rol. Een foto kan zoveel mooier worden als de locatie passend is. Dit hangt overigens wel samen met het onderwerp van de foto’s. Het is immers de bedoeling dat de foto’s een verhaal vertellen.


Dingen die minder voor de hand liggend zijn en snel vergeten worden, zijn bijvoorbeeld de staat van de locatie. Wilt u graag dat de foto’s op kantoor worden gemaakt, dan dient het kantoor wel schoon en opgeruimd te zijn. Maak bureaus schoon, zorg dat prullenbakken geleegd zijn en dat er geen kabels te zien zijn. Ook de sfeer op kantoor is belangrijk.


Is het bij u op kantoor nogal saai en grauw? Zorg dan dat er iets wordt gedaan aan de aankleding. Dit kan al vrij eenvoudig door te werken met allerlei accessoires, zoals grote planten en schilderijen. Een mooie strakke locatie voegt enorm veel toe aan het beeldmateriaal.


Overigens is het in sommige gevallen niet alleen raadzaam om de locatie een make-over te geven, maar ook uw personeel. Zorg ervoor dat iedereen er verzorgd uitziet en bespreek eventueel van tevoren wie er wordt gefotografeerd, zodat ze nog snel een leuk bloesje kunnen aanschaffen of iets aan hun haren kunnen laten doen.


Wolf Content Marketing biedt u gespecialiseerde bedrijfsfotografen


Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden, neem dan snel een kijkje op onze voorbelden op de website van Wolf Content Marketing.


Op onze website laten wij veel mogelijkheden zien wat bedrijfsfotografie voor uw bedrijf kan betekenen.


Wie weet komt Wolf Content Marketing wel bij u op kantoor om een mooi verhaal vast te leggen!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page