top of page

Hoe lang moet een bedrijfsfilm zijn?

Wil je een goede bedrijfsfilm maken, dan is het natuurlijk wel handig dat je rekening gaat houden met de lengte. Dit ligt echter wel echt aan een aantal factoren. Toch als je geen zin hebt om heel dit blog te lezen hebben we wel een antwoord op je vraag. Een goede bedrijfsfilm zit vaak tussen de 1 minuut en de 3 minuten. Zo. daar heb je je antwoord. Wij hebben zelf al genoeg bedrijfsfilms gemaakt. Vandaar dat we er nog even wat dieper op in gaan. Waar moet je nou rekening houden?1. Begrijp het doel van je video


De eerste stap bij het bepalen van de ideale lengte van je bedrijfsvideo is om het doel ervan te overwegen. Is het bedoeld om je bedrijf te introduceren bij potentiële klanten? Of wil je bestaande klanten laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Dit zijn allemaal factoren die je mee moet gaan nemen. Nieuwe klanten hebben vaak toch wat meer informatie nodig dan bestaande klanten.


2. Denk aan je publiek


Je publiek is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bepalen van de lengte van je bedrijfsvideo. Richt je je op drukke professionals die mogelijk niet veel tijd hebben om een lange video te bekijken? Of maak je een video voor een gespecialiseerd publiek dat eerder geneigd is om een ​​langere video te bekijken? Deze factoren zijn alles bepalend. Heb je een gigantisch technisch bedrijf, met hele specifieke diensten of producten. Dan is het wel handig om een langere bedrijfsfilm te maken.3.Houd het bondig en boeiend


Ongeacht het type video dat je maakt, is het belangrijk om het bondig en boeiend te houden. Vermijd het opnemen van te veel informatie of het afdwalen naar onderwerpen die niet relevant zijn voor je boodschap. Mensen zijn echt overprikkeld tegenwoordig, dus de concentratie behouden is niet bepaald makkelijk. Vandaar dat je moet zorgen dat je verhaal zo kort mogelijk is. Alleen info die echt wat toevoegt in jouw bedrijfsfilm moet je gebruiken.


Optimale lengte voor een bedrijfsvideo


Dus, hoe lang moet je bedrijfsvideo zijn? Hoewel er geen one-size-fits-all antwoord is, ligt de optimale lengte voor een bedrijfsvideo doorgaans tussen de 60 seconden en 3 minuten. Het kan natuurlijk langer, korter wordt wel lastig maar kan ook. Als je rekening houdt met bovenstaande factoren ga je sowieso de juiste keuze maken voor de lengte van jouw bedrijfsfilm.


Trouwens zoek je nou een bedrijf om je volledig te ontzorgen? Denk dan eens aan ons!
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page