top of page

Hoeveel gebruikers heeft LinkedIn?

Bijgewerkt op: 4 mrt.

LinkedIn is het grootste professionele netwerk op het internet. U kunt LinkedIn gebruiken om de juiste stage of baan te vinden, verbinding te maken en professionele relaties te versterken, en leren de vaardigheden die u nodig hebt om te slagen in uw carrière. LinkedIn is te gebruiken via een mobiele desktop, de LinkedIn- app en de mobiele werkervaring. LinkedIn kan ook gebruikt worden om offline evenementen te organiseren, lid te worden van groepen, artikelen te schrijven, foto’s en video’s te plaatsen en meer.Het aantal LinkedIn gebruikers

LinkedIn is officieel gelanceerd in 2003 en is uitgegroeid tot het grootste professionele sociale netwerk. Microsoft nam LinkedIn in 2016 over en verbond veel Microsoft Office-tools met LinkedIn-gegevens om een unieke ervaring voor professionals te creëren. Op dit moment is Ryan Roslansky de CEO.


Op dit moment zijn er meer dan 850 miljoen leden in meer dan 200 landen en gebieden. LinkedIn is dan ook beschikbaar in 26 verschillende talen en zijn er over de gehele wereld 36 LinkedIn kantoren te vinden waaronder in Amsterdam. Over de 36 kantoren zijn er meer dan 21.000 mensen werknemer bij LinkedIn. Een bizar aantal!
Hoeveel Nederlanders hebben LinkedIn?

Nederlanders zitten graag op social media. Volgens verschillende onderzoeken zijn Nederlanders steeds vaker actief op verschillende soorten sociale netwerken en bovendien loggen ze hier dan ook steeds vaker op in.


Het aantal LinkedIn gebruikers in Nederland hebben een hele kleine groei gehad. Er zijn tussen 2021 en 2022 maar liefst 34.000 mensen bijgekomen en heeft meer dan 5 miljoen in Nederland nu een LinkedIn account. Toch dat het aantal gebruikers niet zo gegroeid is zijn we LinkedIn wel vaker dagelijks gaan gebruiken. In 2021 zaten maar liefst 1,07 miljoen Nederlanders dagelijks op LinkedIn en in 2022 waren dit maar liefst 1,15 miljoen. Dit is een groei van 8% en zijn er 84.000 meer Nederlanders LinkedIn dagelijks gaan gebruiken.


De leeftijden van LinkedIn gebruikers

LinkedIn wordt vooral gebruikt om een zakelijke relatie te onderhouden of juist een nieuwe te vinden. Er zijn afgelopen week meer dan 49 miljoen mensen opzoek geweest naar een baan via LinkedIn. Het is dan natuurlijk vanzelfsprekend dat er alleen volwassenen vaak op LinkedIn zitten. Ook zitten er veel meer mannen op LinkedIn dan vrouwen. 57% van de LinkedIn gebruikers is mannelijk en 43% is vrouwelijk. LinkedIn maakt alleen gebruik van deze twee genders.

De grootste groep gebruikers van LinkedIn hebben de leeftijd van tussen de 25-34. Dit komt omdat de meeste hierin echt hun carrière gaan starten omdat ze bijvoorbeeld net klaar zijn van hun studie.

18-24 jaar: 20,4% van de gebruikers

25-34 jaar: 59,1% van de gebruikers

35-54 jaar: 17,7% van de gebruikers

55+ jaar: 2,9% van de gebruikers

Hoeveel tijd zitten we op LinkedIn?

Elk minuut worden er zes mensen aangenomen via LinkedIn. Elk jaar zijn dit er meer dan drie miljoen. Ook zijn er in 2022 een stijging van 88% van mensen die aangenomen werden via LinkedIn.


LinkedIn wordt ook steeds vaker via de mobiel gebruikt namelijk 57% van de gebruikers. Omdat mensen sommige mensen juist heel lang op zoek zijn naar de juiste personen voor de juiste baan, kijken bijvoorbeeld anderen maar even om ze al reactie of iets hebben gehad. De gebruikerstijd is dan ook heel wisselvallig, toch spenderen we meer dan 7 minuten per dag op LinkedIn. Dit is een minuut meer dan op Twitter.
Veel gestelde vragen over, Hoeveel gebruikers heeft LinkedIn?


1. Hoeveel tijd besteden LinkedIn-gebruikers gemiddeld per dag op het platform en hoe verhoudt dit zich tot andere sociale media?


LinkedIn-gebruikers besteden gemiddeld meer dan 7 minuten per dag op het platform. Deze tijd is iets langer dan het gemiddelde op Twitter. Het platform wordt steeds vaker mobiel gebruikt, waarbij 57% van de gebruikers toegang krijgt via hun mobiele apparaten.


2. Wat zijn de belangrijkste redenen voor Nederlanders om LinkedIn dagelijks te gebruiken, gezien de groei van 8% in het aantal dagelijkse gebruikers?


De groei van 8% in het aantal dagelijkse Nederlandse LinkedIn-gebruikers wijst op een toenemend belang van het platform voor professionals. Mogelijke redenen voor deze groei kunnen zijn: het vinden van banen, het onderhouden van professionele relaties, het delen van kennis en het volgen van bedrijven voor zakelijke updates.


3. Wat zijn enkele opvallende trends in het gebruik van LinkedIn, met name met betrekking tot het aantal sollicitanten dat via het platform wordt aangenomen?


Opvallende trends in het gebruik van LinkedIn zijn onder meer de stijging van 88% in het aantal mensen dat via het platform wordt aangenomen, met meer dan drie miljoen aanstellingen per jaar. Dit benadrukt de groeiende rol van LinkedIn bij het vinden van werk en het werven van personeel. Daarnaast is het opvallend dat LinkedIn voornamelijk wordt gebruikt door volwassenen, met de grootste groep gebruikers in de leeftijdscategorie van 25-34 jaar, wat aangeeft dat het platform populair is bij professionals die aan het begin van hun carrière staan.


126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page