top of page

Hoeveel gebruikers heeft LinkedIn?

LinkedIn is het grootste professionele netwerk op het internet. U kunt LinkedIn gebruiken om de juiste stage of baan te vinden, verbinding te maken en professionele relaties te versterken, en leren de vaardigheden die u nodig hebt om te slagen in uw carrière. LinkedIn is te gebruiken via een mobiele desktop, de LinkedIn- app en de mobiele werkervaring. LinkedIn kan ook gebruikt worden om offline evenementen te organiseren, lid te worden van groepen, artikelen te schrijven, foto’s en video’s te plaatsen en meer.Het aantal LinkedIn gebruikers

LinkedIn is officieel gelanceerd in 2003 en is uitgegroeid tot het grootste professionele sociale netwerk. Microsoft nam LinkedIn in 2016 over en verbond veel Microsoft Office-tools met LinkedIn-gegevens om een unieke ervaring voor professionals te creëren. Op dit moment is Ryan Roslansky de CEO.


Op dit moment zijn er meer dan 850 miljoen leden in meer dan 200 landen en gebieden. LinkedIn is dan ook beschikbaar in 26 verschillende talen en zijn er over de gehele wereld 36 LinkedIn kantoren te vinden waaronder in Amsterdam. Over de 36 kantoren zijn er meer dan 21.000 mensen werknemer bij LinkedIn. Een bizar aantal!Source: Hootsuite Digital Trends Report 2022


Hoeveel Nederlanders hebben LinkedIn?

Nederlanders zitten graag op social media. Volgens verschillende onderzoeken zijn Nederlanders steeds vaker actief op verschillende soorten sociale netwerken en bovendien loggen ze hier dan ook steeds vaker op in.


Het aantal LinkedIn gebruikers in Nederland hebben een hele kleine groei gehad. Er zijn tussen 2021 en 2022 maar liefst 34.000 mensen bijgekomen en heeft meer dan 5 miljoen in Nederland nu een LinkedIn account. Toch dat het aantal gebruikers niet zo gegroeid is zijn we LinkedIn wel vaker dagelijks gaan gebruiken. In 2021 zaten maar liefst 1,07 miljoen Nederlanders dagelijks op LinkedIn en in 2022 waren dit maar liefst 1,15 miljoen. Dit is een groei van 8% en zijn er 84.000 meer Nederlanders LinkedIn dagelijks gaan gebruiken.


De leeftijden van LinkedIn gebruikers

LinkedIn wordt vooral gebruikt om een zakelijke relatie te onderhouden of juist een nieuwe te vinden. Er zijn afgelopen week meer dan 49 miljoen mensen opzoek geweest naar een baan via LinkedIn. Het is dan natuurlijk vanzelfsprekend dat er alleen volwassenen vaak op LinkedIn zitten. Ook zitten er veel meer mannen op LinkedIn dan vrouwen. 57% van de LinkedIn gebruikers is mannelijk en 43% is vrouwelijk. LinkedIn maakt alleen gebruik van deze twee genders.

De grootste groep gebruikers van LinkedIn hebben de leeftijd van tussen de 25-34. Dit komt omdat de meeste hierin echt hun carrière gaan starten omdat ze bijvoorbeeld net klaar zijn van hun studie.

18-24 jaar: 20,4% van de gebruikers

25-34 jaar: 59,1% van de gebruikers

35-54 jaar: 17,7% van de gebruikers

55+ jaar: 2,9% van de gebruikers
Source: Hootsuite Digital Trends Report 2022


Hoeveel tijd zitten we op LinkedIn?

Elk minuut worden er zes mensen aangenomen via LinkedIn. Elk jaar zijn dit er meer dan drie miljoen. Ook zijn er in 2022 een stijging van 88% van mensen die aangenomen werden via LinkedIn.


LinkedIn wordt ook steeds vaker via de mobiel gebruikt namelijk 57% van de gebruikers. Omdat mensen sommige mensen juist heel lang op zoek zijn naar de juiste personen voor de juiste baan, kijken bijvoorbeeld anderen maar even om ze al reactie of iets hebben gehad. De gebruikerstijd is dan ook heel wisselvallig, toch spenderen we meer dan 7 minuten per dag op LinkedIn. Dit is een minuut meer dan op Twitter.


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page