• Stijn Buijsrogge

Content Marketing Trends

Bijgewerkt op: 9 jun.

Reel? TikTok? GIFs? Foto? Video? Boomerang? Slowmo?

Content marketing is mateloos populair en dus is het belangrijk om de laatste trends goed bij te houden. Alleen dan kunt een waardevolle speler op de markt worden. Allerlei ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en trends worden in een mum van tijd vervangen door nieuwe, andere trends. Zodra u achter de feiten aanloopt, kan het goed zijn dat u potentiële klanten misloopt en dit is allerminst de bedoeling.


Wij van Wolf Content Marketing delen hieronder de laatste trends op het gebied van content marketing met u, zodat u goed op de hoogte bent ;-)


De trend die video content heet

Contentstrategieën werken veelal met video’s en dit wordt steeds belangrijker. Het gebruik van video’s kent namelijk een heleboel voordelen. Het percentage mensen dat een video helemaal afkijkt is tweemaal zo hoog als mensen die een blog van A tot Z uitlezen. Op Twitter alleen al worden dagelijks zo’n 2 miljard filmpjes bekeken.


De voordelen van video’s zijn de snelheid ten eerste. Een video is de ideale manier om op een snelle manier iets uit te leggen of over te brengen. De mens lijkt steeds eenvoudiger afgeleid te zijn en daarom werken video’s vaak beter dan geschreven teksten. Bovendien is tijd natuurlijk geld. Daarnaast hebben jongeren video’s nodig en geven zij aan deze behoefte te hebben.


Tevens zorgen video’s ervoor dat potentiële klanten en bezoekers van uw website langer blijven hangen. Dit is weer goed voor de ranking van de site in Google. Bovendien houdt men van video content omdat we massaal visueel ingesteld zijn. We moeten dingen voor ons kunnen zien en informatie komt beter binnen als dat per video gebeurt.Het prioriteren van de doelgroep

Eigenlijk is het vrij simpel: zorg ervoor dat u de doelgroep kunt voorzien van inhoudelijke content die specifiek gericht is op deze mensen!


Content waar mensen iets aan hebben, die eenvoudig te begrijpen is en gemaakt is voor mensen, is perfect. Het is dus nodig dat er goed geschreven teksten zijn. Maar dit is niet voldoende. Het blijft een cliché, maar beelden zijn krachtiger dan woorden. Een foto zegt veel meer dan 1000 woorden. Blijf dus inzetten op beeldmateriaal.


Daarnaast scoren artikelen met zo’n 1400 woorden gemiddeld het allerbeste is gebleken. De lengte van uw content is dus ook van belang. Hierbij geldt ook weer dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Het is dus beter om een inhoudelijk goed artikel te schrijven dat daadwerkelijk iets bijdraagt, dan het blind staren op woordenaantallen.


Data

Een andere trend is en blijft data. Geef men wat ze willen. Dit kunt u het beste bereiken door uit te zoeken wie de doelgroep precies is. Daarnaast is het essentieel dat u de behoeftes van uw doelgroep goed kent en ook weet hoe u deze groep kunt bereiken. De verschillende mediakanalen spelen hierbij een rol.

Leer uw klanten goed kennen en voorzie ze van de content die ze willen krijgen. Data helpt bij het beter leren begrijpen van uw doelgroep. Probeer te onderzoeken waar de doelgroep naar zoekt en waarom ze dit doen. Dit kan door gebruik te maken van Google Tools onder andere. Allerlei reviews, forums en social mediakanalen laten zien wat de doelgroep vindt en denkt. Probeer dit zoveel mogelijk te achterhalen. Ook kunt u proberen de doelgroep directer te benaderen, namelijk door het gesprek aan te gaan. Zo kunt u achterhalen wat de verwachtingen zijn en hun ervaringen.


Een transparante wereld is een fijne wereld

In deze tijden is er vaak sprake van nepnieuws. Dit komt omdat het nieuwsaanbod zo immens groot is en men uit een heleboel kanalen kan kiezen. Online marketing streeft ernaar om nóg meer te werken met transparantie en authenticiteit. Het wordt steeds belangrijker om oprecht te zijn en dit uit te dragen naar potentiële klanten en bezoekers. Eerlijkheid loont, evenals openheid.


Men lijkt het steeds sneller door te hebben wanneer zaken niet echt zijn. Het is per slot van rekening belangrijk dat u een vertrouwensband opbouwt met de doelgroep. Laat zien hoe u te werk gaat, ga het gesprek met de doelgroep vooral niet uit de weg en laat nadelen en eventuele fouten zien en geef dit ook toe. Mensen houden van de rauwe werkelijkheid.


Live gaan wordt belangrijker

Het is iets wat al best populair is, maar nu nog veel belangrijker wordt: live content.


Sinds de komst van Covid bijvoorbeeld, zijn livestreams niet meer weg te denken. Dit komt doordat men massaal thuis kwam te zitten en bedrijven en influencers een manier zochten om contact te leggen met hun doelgroep. Livestreams waarbij u een kijkje achter de schermen laat zien of vragen beantwoordt van mensen, doen het vrijwel altijd goed. Kennis delen kan overigens door middel van een webinar. Een webinar gaat, in tegenstelling tot een livestream, over een bepaald onderwerp.


De sleutel tot succes hierbij is om het hele gebeuren interactief te houden. Stel dus vooral vragen aan uw kijkers en onderzoek allerlei dingen door middel van een poll bijvoorbeeld.


Neem contact op met ons

Bent u na het lezen van dit blog benieuwd naar wat Wolf Content Marketing voor u en uw onderneming kan betekenen, neem dan snel contact op met ons via de website. Bellen of mailen kan natuurlijk ook altijd. Wij staan voor u klaar en beantwoorden graag uw vragen.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven