top of page

10 onmisbare tips voor op jouw website:


Jouw website doet meer dan je misschien denkt. Het is niet alleen een online visitekaartje. Het is de manier hoe je jouw merk en diensten of producten aan de hele wereld laat zien. Daarom is het ook zo belangrijk dat die website er fantastisch uitziet. Wij helpen je heel graag om hiervoor te zorgen. Daarom geven we je hier in ieder geval 10 tips voor op jouw website.


Tips voor website

Ken je doelgroep en je doelstellingen

Hier begin je altijd mee. Als je voor jezelf niet duidelijk hebt voor wie je website is en wat je doelstellingen zijn, hoe moeten je bezoekers dat dan weten? Weet dus wie je wilt bereiken en wat je die mensen wilt vertellen. Dit is het skelet van je website. Hieromheen bouw je je strategie en design.Een passende domeinnaam

Dit zijn de eerste woorden die mensen lezen over je in de zoekresultaten. Het is belangrijk om een eenvoudige en duidelijke naam te hebben zodat deze makkelijk onthouden wordt. En direct omschrijft waar de website voor staat.Een passend webdesign

Zelf zit je vast ook regelmatig op heel wat apparaten. Van telefoons tot televisies, er wordt op internet gesurft met allerlei soorten apparaten. Het is daarom belangrijk dat je website goed wordt weergegeven op alle soorten schermformaten zodat deze op een smartphone net zo netjes en overzichtelijk is als op een laptop. Dit zorgt voor een professionele uitstraling, eenheid en gebruiksvriendelijkheid naar de mensen toe.


Passend webdesign


Eenvoud is goud

Het is geen officiële uitspraak maar in onze wereld wel een belangrijke. Het gebeurt veel dat websites bij het bouwen te ingewikkeld worden. Je wilt natuurlijk een compleet plaatje geven van je bedrijf. Maar dit moet niet te compleet. Ingewikkelde websites zijn vaak langzaam en in ieder geval onoverzichtelijk. Ga voor eenvoud en focus op de belangrijkste punten. Als iemand dan echt geïnteresseerd is hoor je dat vanzelf wel.
De inhoud blijft de kern

Houd altijd in gedachten dat de inhoud het belangrijkste is. Hier zet je neer wat je te zeggen hebt tegen je bezoekers. Versterk de boodschap door korte teksten te gebruiken en dingen eventueel te visualiseren met video’s en foto’s. Vergeet ook niet om aan je zoekmachineoptimalisatie (SEO) te denken en voeg zoekwoorden toe in je teksten.Zorg voor een snelle website

Met een snelle website haal je de meeste bezoekers binnen. Want zeg nou eerlijk, als een website langzaam inlaadt klik je vrij snel alweer weg. Zorg er dus voor dat alle pagina’s van je website snel inladen zodat je bouncepercentage* laag blijft.

*Het percentage van je websitebezoekers dat de website direct weer verlaat na één pagina bezocht te hebben.Koppel je website met je Social media kanalen

Via social media kun je perfect je website promoten en je bezoekers trekken. Je kunt bijvoorbeeld via berichten die je plaatst mensen doorverwijzen naar je website voor meer informatie. Dit kan ook andersom door via je website naar je socials te verwijzen. Zorg er dus voor dat al je online platformen in verbinding staan met elkaar. Dat zorgt voor eenvoud en je hebt meer kans dat iemand op je andere platformen terecht komt.


een werkruimte


Data- Analyse en SEO

Als je website online staat, is het belangrijk om constant aanpassingen te blijven doen. Dit gaat het beste met het uitvoeren van testen en je SEO. Je kunt professionals je website laten testen om te zien waar de zwakke punten liggen. Omdat het internet altijd in beweging is wil je dat regelmatig doen. Houd ook goed in de gaten wat je bezoekers willen. Dit doe je het beste met Google Analytics. Dit programma van Google zelf houdt allerlei statistieken van je website bij. Je kunt bijvoorbeeld zien welke pagina’s populair zijn en welke juist niet. Ideaal dus om erachter te komen wat je bezoekers willen.Gebruik een E-maillijst

Zoals je hebt gemerkt blijven je bezoekers de kern van je website. Hier doe je het voor namelijk. En hoe kom je er het beste achter wat de bezoeker wil? Door het gewoon te vragen. Dat kan heel goed met een E-maillijst. Door een E-maillijst op te bouwen, creëer je in ieder geval contact met je bezoekers. Je kunt dan met behulp van bijvoorbeeld een enquête inzicht krijgen in wat je bezoekers willen en dit toepassen. De klant is koning! Laat dit ook goed terugkomen op je website zodat het voor bezoekers makkelijk is om deel te nemen aan de E-maillijst.


Website beveiliging

Houd je website veilig

Naast dat je de website er vanaf de voorkant betrouwbaar uit kunt laten zien, is het ook goed om dit vanaf de achterkant te doen. Zorg bij het bouwen van de website ervoor dat er regelmatig back-ups worden gemaakt en bescherm de website tegen mogelijke hacks en gegevensverlies zodat je website voor jezelf en voor bezoekers betrouwbaar en veilig blijft.


Al deze punten samen gaan je zeker goed op weg helpen bij het bouwen van een website. Wil je het echt goed doen? Laat het dan aan professionals over. Je kunt altijd bij ons terecht voor een kopje koffie om even de mogelijkheden te bekijken.
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page