DSC02273.jpg

Online marketing, internetmarketing, digitale marketing – er zijn vele termen om de moderne vorm van marketing te beschrijven, die, zoals de naam al doet vermoeden, online plaatsvindt.

 

Online marketing is een vorm van marketing die online via het internet plaatsvindt. Het omvat diverse marketingmaatregelen die erop gericht zijn de overeenkomstige doelstellingen te bereiken: meer zichtbaarheid, meer klanten, meer omzet. 

 

Zoiets wilt u ook bereiken?

 

Prima, dan lees gewoon verder of plan nu al een afspraak met ons.

Doelen in Online Marketing Nederland

Branding

Branding gaat over het versterken van uw merk of het introduceren van een nieuw merk bij de doelgroep.

 

De nadruk ligt hier niet op de verkoop, maar veeleer op het leiden van gebruikers naar bijvoorbeeld uw (nieuwe) website, zodat zij daar meer over het merk te weten kunnen komen. 

Leads

De campagnedoelstelling "leads" omvat marketingmaatregelen en -instrumenten die betrekking hebben op het genereren van een zogenaamde lead.

 

Een lead is een actie die de gebruiker onderneemt om interesse te tonen. Dit kan bijvoorbeeld het leggen van contact zijn, zoals bijvoorbeeld het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Traffic

Het doel van "traffic" is de betrokkenheid van de gebruiker te vergroten met een passende campagne. Aan de ene kant kan uw doel gewoon zijn om meer kliks naar uw website te krijgen.

 

Een doel in online marketing kan ook zijn om het aantal "likes" op uw Facebook-pagina of het aantal reacties op een Facebook-post te verhogen. 

Verkoop

Het punt "verkoop" is bijna vanzelfsprekend.

 

Dit gaat over het gebruik van een online marketing campagne om ervoor te zorgen dat u meer verkoopt. Een verkoop kan bijvoorbeeld rechtstreeks plaatsvinden via een webshop of indirect, zoals een bestelling per mail of telefoon.

Online Marketing Nederland

Voordelen

"Vroeger was alles beter"

- u hebt dit gezegde vast wel eens gehoord. Op het gebied van marketing kunnen wij u met volle overtuiging duidelijk zeggen: vroeger was niet alles beter.

 

Kijk maar eens naar de doelgroep van een marketingcampagne. Bij de klassieke vormen van marketing, zoals billboardreclame, heeft u nauwelijks de kans om uw doelgroep te definiëren. Iedereen die langs uw poster loopt, ziet de advertentie. De groep mensen die echt geïnteresseerd is in uw product of dienst is echter maar een klein van het geheel.

Bij online marketing hebt u daarentegen de mogelijkheid om precies te bepalen wie uw advertentie moet zien. Als u bijvoorbeeld een product of dienst aanbiedt op het gebied van fysiotherapie, kunt u het plaatsen op websites die over beweging en sport maar ook over ziekteverzekeringen gaan.

 

Als u bij een online marketing campagne uw doelgroep correct hebt gedefinieerd, kunt u ervan uitgaan dat elke geïnvesteerde cent ervoor zal zorgen dat uw doelgroep kennis maakt met uw product.

online marketing case.png
IMG_1520.jpg

Online Marketing Nederland

Vormen 

Er zijn veel verschillende manieren waarop u voor uw bedrijf of merk kunt adverteren op het internet – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Welke vorm(en) voor u het meest geschikt is/zijn, hangt vooral af van uw doelgroep en natuurlijk het doel dat u nastreeft met uw online marketingcampagne.

 

De bekendste vormen zijn:

Online Marketing Nederland

Stappenplan

Stap 1: Bepaal het doel van uw campagne

In de eerste stap moet u nadenken over wat u precies wilt bereiken met uw online marketingcampagne. Wilt u meer leads genereren? De omzet verhogen? Een nieuwe website laten maken?

 

Stap 2: Analyse van de doelgroep

Bij de doelgroepanalyse gaat het erom te bepalen wie u precies wilt aanspreken. In tegenstelling tot klassieke marketingmethoden zoals advertenties in kranten kunt u met online marketing uw reclame veel gerichter maken: geslacht, leeftijd, locatie, interesses, baan,... 

De vorm van reclame en het platform bij online marketing in Nederland zijn ook afhankelijk van uw doelgroep. Het gaat er hier vooral om hoe en waar u de gebruikers in uw doelgroep het best kunt bereiken. Een tool die wij graag gebruiken: Google AdWords. Via dit programma kunnen wij bijna alle doelgroepen van uw product bereiken. Wie is er immers geen regelmatige bezoeker van de zoekmachine?

 

Stap 3: Bepaal de vorm(en) van online marketing in Nederland

Voordat u begint na te denken over hoe u wilt adverteren in digitale marketing, moet u nadenken over welke vorm(en) van reclame u wilt gebruiken. Het moet een vorm van reclame zijn die bij uw doelgroep past. Het heeft immers geen zin om op Facebook te adverteren als uw doelgroep hier niet actief is. 

Het is ook belangrijk om de content die u wilt promoten in het oog te houden. Wilt u alleen maar tekst? Of een combinatie met foto’s? Of alleen maar een bedrijfsfilm? Vooral als u een nieuw, revolutionair product wilt introduceren, zijn vormen van online marketing en reclame waarbij u de mogelijkheid hebt om foto's of zelfs video's te gebruiken, beter geschikt. 

IMG_0908.jpg
DSC00102.jpg

Stap 4: Ontwikkeling van de online marketing instrumenten

Zodra de vorm van online marketing is bepaald, is de volgende stap het creëren van de juiste marketinginstrumenten. Het maakt niet uit of u banners wilt laten ontwikkelen of "slechts" korte teksten voor uw advertentie met Google AdWords nodig hebt: u mag nooit vergeten dat het succes van online marketing in Nederland afhangt van uw reclamemedia. Uw teksten, banners of promotievideo's zijn immers het enige wat uw gebruikers zien. Dit is uw enige kans om uw doelgroep te overtuigen. 

 

Stap 5: Toezicht houden op online marketing maatregelen

Het publiceren van een online marketing campagne is niet het einde van ons werk. Een minstens net zo belangrijke stap in online marketing in Nederland is het monitoren van uw campagne. Dit is een van de grote voordelen van online marketing: met online marketing hebben we de mogelijkheid om te zien wanneer en hoe vaak er op uw advertentie is geklikt. Daaruit resulteert een goede evaluatie.

 

Stap 6: Evaluatie

Van elke campagne kunt u en kunnen wij leren voor uw volgende online marketing campagne. Kijk na een campagne altijd wat de online marketingmaatregelen u hebben opgeleverd. U moet niet alleen kijken naar het aantal kliks op een advertentie, maar vooral naar hoe hoog uw zogenaamde conversiepercentage is. Dit betekent hoeveel gebruikers daadwerkelijk de actie hebben uitgevoerd die u als doel voor ogen had.

 

Zijn er te weinig conversaties?

Dan moet u nu bepaalde acties ondernemen: ten eerste moet u technische problemen uitsluiten. Dan moet u natuurlijk ook naar de site zelf kijken en proberen te begrijpen wat gebruikers ervan heeft kunnen weerhouden zich hier te registreren. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat een campagne de volgende keer meer succes boekt.

Deze maatregelen overnemen wij voor u!

Online Marketing Nederland

Methoden

Het werk op het gebied van online marketing in Nederland is zeer omvangrijk en vergt soms veel werk, tijd en zenuwen.

 

Daarom is het zinvol om ons als partner en experts in te schakelen. Afhankelijk van het doel maken we landingspagina's voor de verkoop van producten of voor het algemeen genereren van leads. Als het een web campagne moet zijn, maken we ook pakkende advertenties voor Google, Facebook & CO.

Als u een online marketingcampagne in Nederland wilt starten om uw e-maillijst op te bouwen, zorgen wij ervoor dat u de juiste technologie op de achtergrond hebt om u te helpen nog succesvoller te worden. 

DSC02319.jpg
01.png

Belangrijke vragen over Online Marketing Nederland:

Hoe werkt online marketing?

Het basisprincipe van online marketing in Nederland is vergelijkbaar met klassieke reclamemethoden. U stelt een doel op, bepaalt uw doelgroep, kiest een vorm van reclame en maakt het reclamemateriaal. Dan kan een campagne worden gestart. 

Het verschil tussen online marketing en klassieke marketingmethoden ligt vooral in de precisie. Afhankelijk van welke vorm van reclame u kiest, kunt u de campagne zeer gericht bij uw doelgroep afleveren. Die mogelijkheid hebt u niet met tv-reclame of advertenties in kranten.   

 

Waarom is online marketing belangrijk?

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken. Niet alleen brengen veel gebruikers hier een groot deel van hun vrije tijd door, zij kijken hier ook om problemen op te lossen, zich over producten te informeren of producten te kopen. 

Dankzij het internet is het aanbod in elke sector zo groot dat u iets moet doen om de gebruikers bewust te maken van uw producten of diensten. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via online marketing. Doet u dat niet, dan aanvaardt u onvermijdelijk dat uw concurrenten zullen groeien en dat uw onderneming door hen zal worden ingehaald. 

 

Welke online marketingstrategieën zijn er?

De juiste online marketingstrategieën bestaan meestal uit verschillende vormen van reclame en zijn zeer individueel afgestemd uw bedrijf. Daarom zijn er geen sjablonen die één op één naar andere bedrijven kunnen worden overgebracht. 

Bij het ontwikkelen van een online marketingstrategie voor uw bedrijf verliezen wij uw doel niet uit het oog en ontwikkelen we een plan dat geschikte vormen van online marketing omvat over hoe u dit doel in hee Nederland het best kunt bereiken. 

online marketing bureau

Online Marketing Nederland door Wolf Online Marketing

Het maakt niet uit in welke branche u actief bent. Het maakt niet uit of het een fysiek en lokaal of een onlinebedrijf is – in online marketing heeft u alle mogelijkheden om uw doelen te bereiken.

Om een succesvolle online marketing campagne in Nederland te ontwikkelen, mag u het basisproces niet vergeten. Zelfs één stap die niet goed is uitgewerkt, of helemaal is vergeten, kan succes in de weg staan.

 

Daarom geven wij u graag advies!