DSC02273.jpg

Zonder communicatie geen marketing. En geen communicatie zonder marketing.

 

Marketing is immers niets anders dan het overbrengen van boodschappen aan klanten om een bepaald effect of een bepaalde reactie te bereiken. Als u uw producten in Zeeland wilt verkopen en opgemerkt wilt worden door uw klanten, moet u het nooit zonder communicatie met de consument stellen. Vooral in het internettijdperk gaat het niet meer “alleen” om reclame. U moet een verhaal vertellen. Uw verhaal!

 

Effectieve marketing en communicatie in Zeeland betekent gebruik maken van verschillende communicatiekanalen: in een persoonlijk gesprek gaan met de klant, samen ideeën uitwisselen met uw tegenhanger - d.w.z. de potentiële klant en laten zien wie u bent.

Belangrijke termen:

Wat is marketing?

De term “marketing” omvat een scala van strategieën en bedrijfsactiviteiten die erop gericht zijn een merk, product of dienst aantrekkelijk te maken voor de beoogde markten. Daartoe behoren bijvoorbeeld maatregelen op het gebied van branding, doelgroepanalyse, prijsbeheer en natuurlijk reclame.

 

Kortom: marketing omvat alle maatregelen om dit product aan de klant voor te stellen en hem tot aankoop over te halen.

 

Klinkt te ingewikkeld voor u? Hebt u geen idee wat marketing een communicatie in Zeeland voor u kan betekenen? Geen probleem!

Wij leggen graag tijdens een onverbindend gesprek de mogelijkheden uit die er voor uw bedrijf of merk zijn op het gebied van online marketing.

Wat is communicatie?

Communicatie is de uitwisseling van informatie over een onderwerp en over de gesprekspartners zelf. Tenminste twee partijen zijn hierbij betrokken. Naast verbale uitspraken (feiten, gedachten) wordt ook non-verbale informatie doorgegeven. Uw gesprekspartner drukt de non-verbale informatie uit in de vorm van gezichtsuitdrukkingen, gebaren en toon van de stem. Op deze manier onthult uw tegenhanger een deel van zijn of haar gevoelens aan u. Communicatie is dus meer dan alleen gesproken woorden en de uitwisseling van feitelijke informatie.

 

Interpersoonlijke communicatie is een complex proces dat moeilijk uit te leggen is. Als bedrijf moet u producten promoten, maar niet te opdringerig zijn. U moet aan de smaak van de klant voldoen en een grote doelgroep in Zeeland aanspreken. Hoe doet u dat? Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Bedrijf - Boodschap - Klant

Behaal doelen en blijf groeien

Opgesplitst tot de kleinste gemene deler, is communicatie dus gewoon de uitwisseling tussen twee entiteiten. Twee machines kunnen bijvoorbeeld met elkaar communiceren, net zoals een bedrijf met een potentiële klant kan communiceren. En het is juist in dit laatste voorbeeld dat communicatie een rol speelt in verband met marketing.

 

In tegenstelling tot de klassieke monoloog, bijvoorbeeld reclame, is communicatie een tweerichtingsverkeer. Dit betekent dat de geadresseerde ook de mogelijkheid heeft om in contact te komen met de afzender en met hem te praten op welk niveau dan ook.

 

Op basis van deze communicatie kan de markt worden geanalyseerd en de marketingstrategie in uw bedrijf worden aangepast aan de wensen van de klant. Zo kan bijvoorbeeld een webshop worden opgezet, kunnen bepaalde social mediacampagnes worden gevoerd en kunnen advertenties worden geplaatst.

 

Klaar om uw marketingstrategie aan te passen, doelen te bereiken en als bedrijf te groeien?

01.png
social media bureau.jpg

Marketing en communicatie in Zeeland

Communicatie in de sociale media

De 21e eeuw kan niet alleen worden omschreven als het “tijdperk van het internet”, maar ook als de tijd van “communicatie en marketing in sociale netwerken”. Een voordeel dat in dit verband duidelijk wordt, vooral met betrekking tot marketing, is het feit dat bedrijven hier op een bijzonder persoonlijke manier met hun klanten in contact kunnen komen.

 

Het is bijvoorbeeld mogelijk

  • rechtstreeks te reageren op vragen van klanten.

  • suggesties voor verbetering te ontvangen.

  • klachtenbehandeling uit te voeren.

Wie gebruik maakt van deze bijzondere vorm van communicatie met de klant moet er echter niet alleen voor zorgen dat vragen snel worden beantwoord, maar ook dat zij sympathiek en vriendelijk zijn.

 

Het gebruik van chatbots voor geautomatiseerde communicatie is in dit verband bijzonder succesvol gebleken. Deze antwoorden rechtstreeks op vragen van klanten met de algemene informatie dat de verantwoordelijke werknemer zo spoedig mogelijk contact met hen zal opnemen. Het resultaat: de klant voelt zich begrepen en er wordt voor hem gezorgd. De basis voor (op dit moment nog machine-ondersteunde) communicatie is gelegd.

Bent u nieuwsgierig en geïnteresseerd in wat wij qua marketing en communicatie in Zeeland in petto hebben?

 

Kijk eens wat we al voor andere klanten hebben gedaan.

Hoe kan ik marketing en communicatie in Zeeland met elkaar verbinden?

Communicatie in marketing - Tip #1: Klantenenquêtes

Communicatie in marketing betekent ook een evaluatie ondergaan. Vooral als uw bedrijf diensten aanbiedt die zich over een langere periode kunnen uitstrekken, is het belangrijk de klant van tijd tot tijd te vragen of hij of zij tevreden is over de geleverde diensten.

Communicatie in marketing - Tip #2: Persoonlijke communicatie

Wij Zeeuwen houden van persoonlijke communicatie! Chatbots zijn handig, maar ze mogen dus niet het middelpunt van de klantencommunicatie vormen. Doe in plaats daarvan een poging om persoonlijk te communiceren. Het hoeft niet altijd een persoonlijke ontmoeting te zijn, zelfs een telefoongesprek is al veel persoonlijker dan communiceren via Messenger of e-mail.

 

Praat met uw klanten over uw merk, producten of diensten en krijg feedback!  Bezoek beurzen, nodig hen uit voor een open dag in uw bedrijf, geef kleine test-producten mee!!!

Dit is precies wat u niet alleen helpt om beter te worden, maar kan ook de reden zijn waarom uw klanten u in positieve herinnering houden.

online marketing bureau

Ondersteuning in marketing en communicatie in Zeeland nodig?

Zoekt u een online marketingbureau dat daadwerkelijk met u meedenkt, uw wensen 100% vervult en er altijd is als u een vraag hebt?

 

Aarzel niet nog langer en drink eens een lekker bakkie met ons!