DSC02301.jpg

Digital Marketing

Vandaag brengen mensen twee keer zoveel tijd online door als 12 jaar geleden en de manier waarop mensen tegenwoordig winkelen is volledig veranderd. Dit betekent dat traditionele offline marketing niet meer zo effectief is als het ooit was.

 

Digital marketing is een overkoepelende term voor alle marketingactiviteiten die online worden uitgevoerd. Bedrijven gebruiken digitale kanalen zoals Google search, sociale media, e-mails en hun eigen websites om in contact te komen met hun huidige en potentiële nieuwe klanten.

 

Ook voor uw bedrijf is het mogelijk om optimaal te profiteren van digital marketing!

Bakkie doen?

Sommige van de strategieën in digital marketing zijn....

Het optimaliseren van uw website heeft als doel het organische (gratis) traffic naar uw website te verhogen door hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines.

Het creëren en verspreiden van contentmateriaal heeft tot doel het traffic, de merkbekendheid, het genereren van leads en uiteindelijk het aantal klanten te verhogen.

Bij deze aanpak promoot u uw merk en uw content op social media-kanalen om uw traffic en naamsbekendheid te vergroten en leads voor uw bedrijf te genereren.

Email-marketing

Bedrijven gebruiken e-mailmarketing als een manier om in contact te komen met hun doelgroepen. E-mailmarketing wordt vaak gebruikt om content, kortingsacties en evenementen te promoten, en wordt ook gebruikt om mensen naar de website van het bedrijf te leiden.

Digital Marketing: Voordelen

Digital marketing stelt bedrijven in staat om de precieze resultaten van hun campagnes in real time te zien, wat bij offline marketingactiviteiten vaak niet mogelijk is.

Ter vergelijking: als u ooit een advertentie in een krant hebt geplaatst, weet u hoe moeilijk het is om in te schatten hoeveel mensen naar die pagina zijn gegaan en zelfs aandacht aan uw advertentie hebben besteed. Er is geen duidelijke manier om te weten of de advertentie verantwoordelijk was voor enige verkoop.

Met digital marketing daarentegen kunt u elk aspect van uw marketingactiviteiten meten.

IMG_0902.jpg

Voorbeeld van een digitale marketing analyse: Website traffic

Bij digital marketing kunt u in real time het exacte aantal mensen bepalen dat de homepage van uw website heeft bekeken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van analytic-softwares. U kunt ook zien hoeveel pagina’s die mensen hebben bezocht, welk apparaat zij daarvoor hebben gebruikt, waar zij vandaan kwamen en andere digitale analysegegevens zoals leeftijd en verdere interesses.

Met deze insights kunt u bepalen op welke marketingkanalen u zich moet richten, op basis van het aantal mensen dat via die kanalen op uw website komt. Als bijvoorbeeld slechts 10% van uw traffic afkomstig is van organische zoekresultaten, weet u dat u waarschijnlijk meer tijd moet investeren in uw SEO om dit percentage te verhogen.

Met digital marketing kunt u trends en gedragspatronen van uw doelklanten identificeren voordat zij de laatste fase van hun kooptraject bereiken. Dit betekent dat u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over hoe u potentiële nieuwe klanten op het juiste moment naar uw website kunt leiden.

Wat voor een soort content kunt uzelf maken?

Op een heel fundamenteel niveau moet uw online content erop gericht zijn uw potentiële klanten te helpen hun doelstellingen te bereiken en hun uitdagingen te overwinnen.

Wat het formaat van uw content betreft, heeft u verschillende mogelijkheden. Hier hebben we een aantal opties samengesteld:

  • Blog posts: ze zijn geweldig voor het verhogen van organisch traffic als u een goede SEO en trefwoord strategie hebt.

  • Infographics: ze worden bijzonder vaak gedeeld, wat op zijn beurt betekent dat uw merk gemakkelijker gevonden kan worden op sociale media.

  • Korte video's: video's worden ook vaak gedeeld op sociale media en helpen uw merk gevonden te worden door nieuw publiek door ze te hosten op platforms als YouTube.

  •  …

IMG_1520.jpg

Hoe zit het met “mobiele-marketing”?

Een ander belangrijk onderdeel van digital marketing is mobiele marketing. Vandaag de dag wordt 60% van de digitale media geconsumeerd op mobiele apparaten. Desktop-apparaten zijn goed voor de resterende 40%. Daarom is het zo belangrijk om uw digitale advertenties, websites, afbeeldingen en ander digitaal materiaal te optimaliseren voor mobiele apparaten. Dit noemen wij “responsive design”.

Gebruikers die via mobiele apparaten met uw bedrijf communiceren, moeten dezelfde positieve ervaring hebben als desktopgebruikers. U moet dus een mobiel geoptimaliseerd of responsief ontwerp gebruiken om de ideale gebruikerservaring op mobiele apparaten te bereiken.

Ik ben klaar om digital marketing te proberen. Wat nu?

Als u al aan digital marketing doet, is het waarschijnlijk dat u ten minste enkele segmenten van uw doelgroep online bereikt. Het zal echter zeker niet al te moeilijk voor u zijn om te bepalen welke onderdelen van uw strategie voor verbetering vatbaar zijn.

 

Nog vragen?

Wij staan graag open voor u en helpen u graag verder op het gebied van digital marketing!

IMG_0461.jpg